Καλαμαριά γυναικοκτονία: Ο Εισαγγελέας αναλαμβάνει την κηδεμονία των ανήλικων παιδιών

Καλαμαριά γυναικοκτονία: Ο Εισαγγελέας αναλαμβάνει την κηδεμονία των ανήλικων παιδιών

Ο εισαγγελέας ανηλίκων πρόκειται να αποφανθεί για το ποιος θα αναλάβει την κηδεμονία των δύο ανήλικων παιδιών που έχασαν τη μητέρα τους από φόνο και τον πατέρα τους από αυτοκτονία στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη. Τα δύο παιδιά, ηλικίας 12 και 14 ετών, αυτή τη στιγμή παραμένουν με τους παππούδες τους, ενώ συζητείται η πιθανότητα να τους φιλοξενήσει ένα κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης, σύμφωνα με το thesstoday.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας και της αυτοκτονίας

Ο 38χρονος, πρώην αστυνομικός, φέρεται να σκότωσε την 42χρονη γυναίκα και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει, και οι αρχές εξετάζουν τις πιθανότητες γυναικοκτονίας και αυτοχειρίας. Η γυναίκα, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, είχε πάει τα παιδιά στο σχολείο και όταν επέστρεφε βρήκε τον 38χρονο να την περιμένει. Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ο 38χρονος είχε προειδοποιήσει τον πατέρα του ότι σκόπευε να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του

Σύμφωνα με αναφορές της ΕΡΤ, βασιζόμενες σε μαρτυρίες από φίλους τους, ο 38χρονος δεν μπορούσε να αποδεχθεί τον χωρισμό τους και είχε πει στον πατέρα του ότι σκόπευε να σκοτώσει την γυναίκα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα είχε καταθέσει αίτηση για μέτρα προστασίας στο παρελθόν και στη συνέχεια είχε εκδοθεί συναίνεση για διαζύγιο τον περασμένο Μάρτιο.

Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρχαν καταγγελίες για οικογενειακή βία από τη γυναίκα ή απειλές από τον άνδρα που να είχαν φθάσει στις αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ