Καιρός: Ενημέρωση Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού από το ΕΜΥ

Καιρός: Ενημέρωση Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού από το ΕΜΥ

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Σταθμό (ΕΜΥ) ανακοίνωσε πρόσφατα τη νέα επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού, βάσει των τελευταίων προγνωστικών στοιχείων.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, αναμένονται έντονες βροχές και καταιγίδες σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Δευτέρα (04/12), προβλέπονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική και νότια Ελλάδα έως αργά το απόγευμα. Ειδικότερα, οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά, η ανατολική και νότια Πελοπόννησος και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα επηρεαστούν.

Προβλεπόμενη επιδείνωση από το βράδυ της Τρίτης

Αναμένεται νέα προσωρινή επιδείνωση του καιρού που θα επηρεάσει περισσότερες περιοχές της χώρας από το βράδυ της Τρίτης (05/12) έως το βράδυ της Τετάρτης (06/12), από δυτικά προς ανατολικά.

Συγκεκριμένα, έντονες βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Τρίτη (05-12-2023)

α) Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο.

β) Κατά τη νύχτα οι καιρικές συνθήκες θα επεκταθούν λίγο πιο ανατολικά, επηρεάζοντας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

Την Τετάρτη (06-12-2023)

α) Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια μέχρι το μεσημέρι.

β) Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την Κεντρική Μακεδονία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως αργά το απόγευμα.

γ) Από το πρωί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ