Καιρός από Τρίτη – Μαρουσάκης: Αλλάζει… ξανά το σκηνικό

Καιρός από Τρίτη – Μαρουσάκης: Αλλάζει… ξανά το σκηνικό

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, σήμερα (20/11) ο καιρός θα είναι αίθριος, μετά τις έντονες βροχές και τους ισχυρούς ανέμους που πλήττουν την χώρα τις προηγούμενες ημέρες. Η ημέρα ξεκινά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου το πρωί, ενώ αναμένεται να ανέβει σημαντικά καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5-6 μποφόρ στο βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ από τα δυτικά προς τα ανατολικά αναμένεται να αλλάξουν προς νότιους, ένδειξη επερχόμενης διαταραχής με βροχές από αύριο.

Πρόβλεψη καιρού σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια με βορειοδυτικούς ανέμους 4-5 μποφόρ και θερμοκρασία μεταξύ 7 και 23 βαθμών Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι έχουν ασθενήσει και πνέουν 3-4 μποφόρ, με συννεφιά τις βραδινές ώρες και θερμοκρασία μεταξύ 5 και 19 βαθμών Κελσίου.

dew drops on glass panel

Βροχές και καταιγίδες έως την Παρασκευή (24/11)

Από αύριο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, με κύμα κακοκαιρίας που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή. Την Τετάρτη, οι βροχές θα εξαπλωθούν σε πολλές περιοχές, κυρίως στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με θερμοκρασία κοντά στους 20-23 βαθμούς Κελσίου και άνεμο που ενισχύεται έως 6-7 μποφόρ. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει ότι η οροσειρά της Πίνδου εμποδίζει τις βροχές και τις καταιγίδες να εξαπλώνονται στα ανατολικά, με αναμενόμενα φαινόμενα κανονικά για την εποχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ