Καιρική καταιγίδα Elias: Δύσκολη κατάσταση σε Εύβοια και Στερεά Ελλάδα

Καιρική καταιγίδα Elias: Δύσκολη κατάσταση σε Εύβοια και Στερεά Ελλάδα

Συνεχίζονται τα προβλήματα και σήμερα, Τετάρτη (27/9), σε αρκετές περιοχές της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας Elias. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, παρατηρούνται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Στερεά και τη Βόρεια Εύβοια, οι οποίες οφείλονται στην κακοκαιρία Elias. Σύμφωνα με το meteo.gr/EAA, στη Βατερή της Εύβοιας, μέχρι τις 08:30 είχαν καταγραφεί 198 χιλιοστά βροχής. Η Φθιώτιδα είχε επίσης σημαντικά ποσοστά βροχόπτωσης, με έντονη καταιγίδα που, ευτυχώς, διήρκεσε για λίγο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Τραγάνας, σύμφωνα με το lamiareport.gr. Στην Λοκρίδα, τα έντονα νερά ξεπέρασαν τα 200 mm/h. Παράλληλα, οι δρόμοι και ο ποταμός στην Αίγλη έχουν κλείσει, ενώ σήμερα πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σοβαρή κατάσταση στη Φθιώτιδα

Στη Φθιώτιδα, οι κάτοικοι ξύπνησαν με έντονη βροχόπτωση και ρεύματα που άγγιξαν τα 123.8 mm/h. Στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας η κατάσταση ήταν ακόμα πιο έντονη. Παράλληλα, ο ποταμός Σπερχειός έχει φουσκώσει λόγω της έντονης βροχόπτωσης σε κεντρική και βόρεια Εύβοια, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μεγάλες καταστροφές στη βόρεια Εύβοια

Η κακοκαιρία Elias προκάλεσε σοβαρές καταστροφές στον δήμο Μαντουδίου Λίμνης, Αγίας Άννας, στη βόρεια Εύβοια, με πλημμυρίες χωριών και δρόμων. Ταυτόχρονα, υπάρχει προειδοποίηση για υπερχείλιση τεσσάρων ποταμών: του Νηλέα, του Κηρέα, του Μεσσάπιου και του ποταμού στην Σηπιάδα. Υπάρχουν επίσης αναφορές για καταπτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο στον ορεινό όγκο της Εύβοιας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλείς τοποθεσίες. Ταυτόχρονα, δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει και πολλά δέντρα έχουν πέσει λόγω ισχυρών ανέμων.

Μήνυμα 112 στο Μαντούδι

Στο Μαντούδι της Εύβοιας, οι κάτοικοι έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα λόγω υπερχείλισης χειμάρρων. Το μήνυμα περιέχει οδηγίες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έχουν επιβληθεί περιορισμοί κυκλοφορίας σε διάφορες οδικές αρτηρίες στην Εύβοια.

kakokairia4 4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ