Απόπειρα εμπρησμού στην Αρχαία Ολυμπία, ηλεία φωτιά τώρα

Απόπειρα εμπρησμού στην Αρχαία Ολυμπία, ηλεία φωτιά τώρα

Έγινε προσαγωγή ενός 65χρονου υπόπτου για απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά στην Αρχαία Ολυμπία. Ο υπόπτος προσπάθησε να βάλει φωτιά σε ένα δάσος. Στην περιοχή παρευρέθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων (ΔΑΕ).

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Ηλεία επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα πριν τη δύση του ηλίου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εναέριες επιχειρήσεις. Ο κύριος στόχος είναι να προστατευθεί ο αρχαιολογικός χώρος και οι οικισμοί της περιοχής. Επίσης, ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο και τον Κρόνιο λόφο, για τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς προς αυτήν την περιοχή.

Η φωτιά συνεχίζεται να καίει σε δύο μέτωπα στην περιοχή της Ηλείας. Το ένα μέτωπο βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και το άλλο σε ένα αναγεννημένο δάσος στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα. Στην προσπάθεια κατάσβεσης εμπλέκονται πυροσβέστες, οχήματα και αεροσκάφη.

Τέσσερις οικισμοί εκκενώθηκαν καθώς ζητήθηκε η βοήθεια του 112. Οι πολίτες κλήθηκαν να κατευθυνθούν προς την Αρχαία Ολυμπία. Επιπλέον, ένας άνδρας υπέστη λιποθυμία κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Παλαιοβαρβάσαινα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προς περαιτέρω εξετάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ