Η νέα ενδυμασία των στρατιωτών: Ολοκαίνουργια στολή για τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων

Η νέα ενδυμασία των στρατιωτών: Ολοκαίνουργια στολή για τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας αναφορικά με τη νέα στολή παραλλαγής για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει την υιοθέτηση νέας στολής παραλλαγής για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Η εφαρμογή της νέας στολής θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, ξεκινώντας από το προσωπικό των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων, και στη συνέχεια θα επεκταθεί στο προσωπικό των υπολοίπων Κλάδων, αρχικά από τον Στρατό Ξηράς και στη συνέχεια στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, στους ανθρώπους των οποίων προβλέπεται η χρήση της.

Το νέο στολή χαρακτηρίζεται από την αύξηση της ποιότητας του υλικού κατασκευής της και ενσωματώνει σύγχρονα και καινοτόμα χαρακτηριστικά τα οποία βελτιώνουν συνολικά την προστασία, την επιβίωση και την άνεση του μαχητή, συνεισφέροντας έτσι στην καλύτερη εκτέλεση των αποστολών του. Η τελική της μορφή προέκυψε μετά από μακροχρόνιες και απαιτητικές δοκιμές σε διάφορες κλιματικές συνθήκες και εδάφη, στη θάλασσα και σε χιονισμένα περιβάλλοντα, με τη συμμετοχή επιλεγμένου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, οι απόψεις του οποίου είχαν καθοριστική σημασία για το τελικό αποτέλεσμα.

Η ανάπτυξη της νέας στολής ανταποκρίνεται σε εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για την αντικατάσταση της υφιστάμενης στολής παραλλαγής που είχε εκδοθεί στα τέλη του 2021, ως μέρος μιας μεγαλύτερης απόφασης αναβάθμισης του εξοπλισμού του στρατιώτη, ενώ σύντομα αναμένονται αντίστοιχες αλλαγές και σε άλλα εξοπλιστικά στοιχεία (εξαρτήσεις, κράνη, παπούτσια κ.λπ.).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ