Η μια από τις πιο αδίστακτες ομάδες της Γεωργιανής μαφίας εξολοθρώθηκε

Η μια από τις πιο αδίστακτες ομάδες της Γεωργιανής μαφίας εξολοθρώθηκε

Η αστυνομία κατάφερε να εξολοθρώσει μια από τις πιο σκληρές ομάδες της Γεωργιανής μαφίας που είχε δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα. Ένα από τα πιο αποκαλυπτικά στοιχεία σχετίζεται με τον αρχηγό της ομάδας, γνωστός ως “Vor”, ο οποίος είχε προκαλέσει τέτοιον φόβο στα μέλη της οργάνωσης, ώστε ένα μέλος της ομάδας αυτοκτόνησε με υποπολυβόλο τον Οκτώβριο του 2022. Οι συλληφθέντες, μαζί με τον αρχηγό τους, ενοχοποιήθηκαν για τοκογλυφίες, απαγωγές, συμμετοχή σε επιχειρήσεις και εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών σε ένα studio.

Αυτοκτονία με υποπολυβόλο

Τον Οκτώβριο του 2022, ένα μέλος της οργάνωσης αυτοκτόνησε με υποπολυβόλο εξαιτίας της έντονης πίεσης και του φόβου που είχε δημιουργήσει ο αρχηγός της μαφίας και ένας άλλος συνεργός του. Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξολοθρώσει την οργάνωση, συλλαμβάνοντας επτά μέλη της και ένα πρόσωπο για συμμετοχή σε αυτήν, με τη βοήθεια των ελεγκτών του Σ.Δ.Ο.Ε.

1705157429597blob

Τρόπος Δράσης

Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων, καταγράφηκε ότι οι εγκληματίες κάναν κατοπτεύσεις στις οικίες και κατά τη διάρρηξη χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη επικοινωνία. Επιπλέον, χρησιμοποιούσαν κλειδαριές ειδικής τεχνολογίας και δεν άφηναν κανένα ίχνος παραβίασης. Επίσης, λειτουργούσαν ως τοκογλύφοι και είχαν κωμπλέξ με ναρκωτικά και παράνομα κέρδη.

1705157444916blob

Συλληφθέντα υλικά

Κατά τη συλλογή στοιχείων, κατασχέθηκαν ποσά χρημάτων, οχήματα, όπλα, ναρκωτικές ουσίες, είδη ξυλοκοπτικής, καμερες και διάφορα άλλα αντικείμενα.

1705157518683blob

Δομή της Οργάνωσης

Η οργάνωση ήταν μέρος των Διεθνικών Εγκληματικών Ομάδων και Οργανώσεων του Ευρασιατικού Οργανωμένου Εγκλήματος (γνωστοί και ως “VOR V ZAKONE”). Ο αρχηγός, γνωστός ως “Vor”, ήταν ηγέτης και συντονιστής της ομάδας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη αποτελούσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα. Η οργάνωση εμπλέκονταν σε διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες όπως διαρρήξεις, τοκογλυφίες και εκβιασμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ