Η κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ζημιές στο αντιτορπιλικό “Βέλος” λόγω των μανιασμένων κυμάτων

Η κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ζημιές στο αντιτορπιλικό “Βέλος” λόγω των μανιασμένων κυμάτων

Από το πρωί, οι θυελλώδεις άνεμοι με ένταση 7 έως 8 μποφόρ προκαλούν πτώσεις δέντρων, ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα και υποδομές στη Θεσσαλονίκη.

Οι άνεμοι προκαλούν επίσης ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο και προβλήματα ηλεκτροδότησης. Τα τεράστια κύματα πλήττουν το παραλιακό μέτωπο και σήμανε συναγερμός για το πλήρωμα του ιστορικού αντιτορπιλικού “Βέλος”. Το ρυμουλκό σκάφος έσπευσε στο σημείο όπου αγκυροβολεί το αντιτορπιλικό, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, για να το κρατήσει ακίνητο και να αποτρέψει την πιθανή βύθισή του. Παρόλα αυτά, η θαλασσοταραχή προκάλεσε ρήγμα στην πρύμνη του “Βέλους”.

Ζημιές στην πόλη από τους δυνατούς ανέμους

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 150 κλήσεις στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης και έχει επέμβει σε 82 περιπτώσεις για κοπές δέντρων και σε 19 για αφαιρέσεις αντικειμένων. Σε πολλές περιοχές του αστικού συγκροτήματος, παρατηρήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα από τις πτώσεις δέντρων και κλαδιών, καθώς και κλίσεις στέγης σε βενζινάδικο στη δυτική Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, τέσσερις πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο “Μακεδονία” ακυρώθηκαν ή ανακατευθύνθηκαν σε άλλο αεροδρόμιο. Επιπλέον, η υδραργυρική στήλη δεν ξεπέρασε τους 12 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν επίσης στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, όπως στο Νυμφαίο, το Πισοδέρι Φλώρινας και τη Βασιλίτσα Γρεβενών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ