Γυναίκα στη Θεσσαλονίκη Κρεμάστηκε από το Μπαλκόνι για να Σωθεί

Γυναίκα στη Θεσσαλονίκη Κρεμάστηκε από το Μπαλκόνι για να Σωθεί

Ένα τραγικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συνέβη στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν μία 28χρονη γυναίκα κρεμάστηκε από το μπαλκόνι της για να ξεφύγει από τον 40χρονο σύντροφό της. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, προσπαθώντας να διαφύγει από τα χτυπήματά του, προσπάθησε να περάσει στο γειτονικό μπαλκόνι, ενώ εκείνος την κατέγραφε με το κινητό του. “Με βρίζει, με χτυπάει, με πιάνει σφαλιάρες, με κρατά από τα χέρια και προσπαθώ να διαφύγω, τότε έσπασε ένα ποτήρι και έπεσε στο πάτωμα. Έχασα την ισορροπία μου από τα χτυπήματα και με πέταξε πάνω στα γυαλιά. Στη συνέχεια, πήρε μια σκούπα και με προσπάθησε να κρατήσει πίσω, με χτύπησε στο κεφάλι και έπεσα στα γυαλιά”, αναφέρει η γυναίκα στην κατάθεσή της.

Για να ξεφύγει, ανέφερε ότι βγήκε από την μπαλκονόπορτα και κρεμάστηκε για να φτάσει στον απέναντι χώρο, αλλά δεν μπόρεσε. Ενώ ήταν κρεμασμένη στα κάγκελα, αυτός την κατεγράφει σε βίντεο. Τελικά, εγκατέλειψε την προσπάθεια, επέστρεψε στο σπίτι, κάλεσε την Άμεση Δράση και αποχώρησε. “Ήμουν τρομοκρατημένη, το παντελόνι μου είχε αίματα από την πτώση. Οταν έφτασε η αστυνομία, με βρήκε με αίματα στα χέρια”, πρόσθεσε η 28χρονη.

grothia andras

Ο 40χρονος κρίθηκε ένοχος

Ο 40χρονος περιέγραψε τη δική του εκδοχή για το περιστατικό στους δικαστές, υποστηρίζοντας ότι τα τραύματα στη γυναίκα προήλθαν από δική της ευθύνη. “Είχαμε μια λογομαχία και άρχισε να πετά πράγματα, είχε κρίση. Είχε πιει αρκετά. Υπάρχει βίντεο με την συμπεριφορά της. Την προσπάθησα να σταματήσω και έλαβα χτυπήματα στο πρόσωπο. Την παρακάλεσα να μπει μέσα για να μην της συμβεί κάτι. Φοβήθηκα για την ακεραιότητά της και την τράβηξα σε βίντεο ώστε να έχω αποδεικτικό υλικό, αν πέσει και να μην κατηγορηθώ”, δήλωσε ο 40χρονος. Παρόλα αυτά, οι δικαστές τον κρίναν ένοχο και τον καταδίκασαν σε φυλάκιση 14 μηνών, με 3ετή αναστολή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την προηγούμενη εβδομάδα από 29 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2024, οι αστυνομικοί εξυπηρέτησαν 752 κλήσεις στην Άμεση Δράση, με 66 γυναίκες θύματα να χρησιμοποιούν το Panic Button για βοήθεια. Συνολικά, διαχειρίστηκαν 488 περιστατικά με 278 συλλήψεις και μεταφορές 14 θυμάτων σε αστυνομικές δομές για προστασία. Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει safe houses σε κάθε διεύθυνση της περιοχής, προσφέροντας ασφαλή καταφύγια σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας και τα μέλη των οικογενειών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ