Μάχη με τις φλόγες στην Άνδρο και τον Έβρο – Αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα

Μάχη με τις φλόγες στην Άνδρο και τον Έβρο – Αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα

Συνεχίζεται η απόπειρα κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εξαπλώνεται στην Άνδρο από χθες το μεσημέρι, ενώ η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει να καίει για την ένατη ημέρα. Παράλληλα, παρατηρούνται αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα και την Βοιωτία. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στην Άνδρο, αλλά σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα έχει βελτιωθεί ελαφρώς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αγωνίζονται για να ελέγξουν τη φωτιά που εξαπλώνεται κοντά στην παραλία του Βιταλίου. Χθες ξέσπασαν δύο πυρκαγιές στο νησί, πιθανώς προκαλεσμένες από κεραυνό.

Στην Άνδρο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να προστατέψουν τα σπίτια στο χωριό Γίδες, ενώ υπήρξαν κάποιες ζημιές σε κτίρια και κτηνοτροφικά εκτάσεις. Στο νησί επιχειρούν 73 πυροσβέστες, 5 πεζοπόρες ομάδες, 15 οχήματα, εθελοντές και γαλλικές πυροσβεστικές δυνάμεις. Υποστηρίζουν επίσης 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί, κάτι που καθιστά την κατάσταση πιο δύσκολη.

Στον Έβρο, η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται κυρίως στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και στο δάσος της Δαδιάς, όπου υπάρχουν επαναλαμβανόμενες αναζωπυρώσεις. Συμμετέχουν 4 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Το βαρύτητα των επιχειρήσεων είναι στους λόφους της Δαδιάς, της Κοτρονιάς, της Λεπτοκαρυάς και της Αισύμης. Οι άνεμοι είναι επίσης ισχυροί σε αυτήν την περιοχή.

Υπάρχουν αναφορές για αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα κυρίως στη βόρεια πλευρά της κοντά στο Φρούριο της Φυλής. Στη Βοιωτία η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Τέλος, η Πυροσβεστική προχώρησε σε δύο ακόμα συλλήψεις για εμπρησμό, καθώς φέτος έχουν καταγραφεί πολλές φωτιές σε όλη τη χώρα. Οι αρχές προχώρησαν σε διαδικασίες εναντίον δύο ανδρών που κατηγορούνται για πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση. Συνολικά, από τον Μάιο έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 119 συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια και 27 για πρόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ