Φωτιές στην Ελλάδα: Νέες αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρος, Ροδόπη, Βοιωτία

Φωτιές στην Ελλάδα: Νέες αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρος, Ροδόπη, Βοιωτία

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν την μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρο, Ροδόπη και Βοιωτία, ενώ συνολικά αντιμετωπίζουν 111 πυρκαγιές σε όλη την χώρα, όπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα. Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες εκδηλώθηκαν 59 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων κατασβέστηκαν άμεσα. Στην Πάρνηθα, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά του βουνού κοντά στο Φρούριο της Φυλής. Στον Έβρο, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στη Δαδιά, την Αισύμη και το Σούφλι. Στη Ροδόπη, οι έντονες αναζωπυρώσεις δημιούργησαν μέτωπο στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, για την οποία εκδόθηκε μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων.

Επιπλέον, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Ζάλτσα, Στείρι και Κυριάκι στη Βοιωτία, στην Πύλη Τρικάλων και στη Βίτωλη Μακρακώμης στη Φθιώτιδα. Σε άλλες περιοχές της Ηλείας, επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα. Στην πυρκαγιά στο Ελληνικό Αργολίδας, επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 οχήματα και 2 αεροπλάνα. Τέλος, η πυρκαγιά στο Λάγιο Λακωνίας έχει περιοριστεί.

Στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών βοηθάνε και δυνάμεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, καθώς και αεροσκάφη από Κύπρο, Κροατία και Γερμανία. Επίσης, παρέχουν υποστήριξη εθελοντές πυροσβέστες, δυνάμεις του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου από τις Περιφέρειες. Τα αίτια των πυρκαγιών διερευνώνται από τα αρμόδια ανακριτικά γραφεία και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, με τον πληθυσμό να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να ακολουθεί τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλειά του. Το Πυροσβεστικό Σώμα και οι συνεργαζόμενοι φορείς εργάζονται αδιάκοπα για την κατάσβεση των πυρκαγιών και την προστασία των πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ