Έκτακτη διϋπουργική σύσκεψη για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Έκτακτη διϋπουργική σύσκεψη για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Συνάντηση στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιείται μεταξύ υπουργείων για να συζητηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα και τον επερχόμενο κίνδυνο πυρκαγιάς. Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας έχει ενεργοποιηθεί για την παροχή ενισχύσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ρουμανία και η Κύπρος έχουν ήδη απαντήσει στο αίτημα και αναμένεται η υποστήριξή τους.

Ενώ η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο σε πολλές περιοχές, συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις σε επικίνδυνα σημεία. Στην Αλεξανδρούπολη, οι πυρκαγιές είναι ακόμη ενεργές και έχουν εκκενωθεί οικισμοί για λόγους ασφαλείας. Επίσης, υπάρχουν πυρκαγιές στον Πρόδρομο Βοιωτίας και στα Ψαχνά Ευβοίας. Παράλληλα, υπάρχουν και πυρκαγιές σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως Ροδόπη και Αλεξανδρούπολη.

Είναι αναγκαία η προσοχή και η συνεργασία των πολιτών

Παράλληλα, προσοχή και συνεργασία από τους πολίτες είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Το μεγάλο κύμα ζέστης και οι ισχυροί άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς και απαιτούν άμεση αντίδραση. Όλοι πρέπει να τηρούν τις οδηγίες των αρχών και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

foties ellada1

Νέες εκκενώσεις κατοίκων στην Αλεξανδρούπολη

Λόγω της κατάστασης, οι αρχές εξέδωσαν μηνύματα εκκένωσης για τα χωριά Άβαντα και Διαλεκτό στην Αλεξανδρούπολη. Οι πυρκαγιές στην περιοχή είναι ακόμη ενεργές και η ασφάλεια των κατοίκων είναι προτεραιότητα. Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να προσέχουν την προσωπική τους ασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ