Φωτιά στη Χίο: Τα επεισόδια εξακολουθούν, αλλά οικισμοί είναι ασφαλείς

Φωτιά στη Χίο: Τα επεισόδια εξακολουθούν, αλλά οικισμοί είναι ασφαλείς

Συνεχίζεται με εντατικότητα η μάχη ενάντια στην φωτιά στη Χίο με πολλά σημεία που καίγονται στην περιοχή της Λίμνης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν πολλαπλές εστίες φωτιάς και έντονους ανέμους στη Σιδηρούντα. Παρότι δεν υπάρχει κίνδυνος για οικισμούς, η ανησυχία για την εξάπλωση της πυρκαγιάς που έχει καταστρέψει μέχρι στιγμής 13.000 στρέμματα δάσους και εκκηβιζόμενων περιοχών παραμένει.

Το βράδυ της Δευτέρας 1/7, εκδόθηκε εντολή εκκένωσης της Σιδηρούντας, αλλά οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους. Ο δήμαρχος της Χίου, κύριος Γιάννης Μαλαφής, σχολιάζοντας την κατάσταση στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στις καταστροφές του 2012, εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχίσουν οι αεροσκάφη της πυροσβεστικής, καθώς μπορεί να εμφανιστούν νέες φωτιές ανά πάσα στιγμή σε διάφορα σημεία.

fotia 1 1

Συλλήψεις για εμπρησμό – Τραυματίες πυροσβέστες

Ένας 63χρονος τοπικός συνελήφθη χθες και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Χίου, κατηγορούμενος για εμπρησμό σε γεωργική έκταση στη Σιδηρούντα, με πρόστιμο 8.859,375 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς, τραυματίστηκαν ελαφρά 5 πυροσβέστες και ένας πυροσβέστης συνταξιούχος, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χίου.

Πάνω από 50 φωτιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά σημειώθηκαν 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες, με τις περισσότερες να έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά στην Κω θεωρείται η πιο σοβαρή, ενώ συνεχίζεται και η κατάσβεση στο Δίπλαρο της Χίου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειές τους μετά από μια απαιτητική νύχτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ