Εξελίξεις στους Πυροβολισμούς στον Πειραιά: Ο 23χρονος Δράστης Προφυλακίστηκε

Εξελίξεις στους Πυροβολισμούς στον Πειραιά: Ο 23χρονος Δράστης Προφυλακίστηκε

Μετά από την απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα του Πειραιά, ο 23χρονος Κούρδος που ευθύνεται για τη δολοφονία ενός συμπατριώτη του και τον τραυματισμό ενός 42χρονου αλλοδαπού τέθηκε υπό κράτηση. Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δολοφονία με πρόθεση, πιθανώς με δόλο, καθώς και για παράνομη κατοχή και χρήση όπλου.

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Η Εξέλιξη της Επίθεσης

Ευτυχώς, άμεσες επιπτώσεις στο κοινό δεν υπέστησαν αθώοι πελάτες, εργαζόμενοι και περαστικοί. Ο δράστης εισέβαλε ένοπλος σε ένα γεμάτο σούπερ μάρκετ νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στο Πασαλιμάνι του Πειραιά και άρχισε να πυροβολεί. Σχετικά, οι δύο Κούρδοι μπήκαν στο κατάστημα και ο δράστης ακολούθησε, εκδηλώνοντας τη βίαιη ενέργειά του. Ένα από τα θύματα προσπάθησε να αμυνθεί, αλλά τελικά τραυματίστηκε θανάσιμα, με το δεύτερο άτομο να τραυματίζεται σοβαρά.

Η κατάσταση εξελίχθηκε σε πανικό. Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη περίπου 800 μέτρα μακριά, χωρίς να καταφύγει σε περαιτέρω βία, αφού τελικά αναστέναξε από την αστυνομία. Επιπλέον, ένας Τούρκος που προέβη σε δηλώσεις στην αστυνομία, αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεσή του ως μάρτυρας.

Οι Δικαιολογίες του Δράστη

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, ο δράστης δικαιολόγησε τις πράξεις του ως μέσο εκδίκησης, αναφέροντας προηγούμενα εκδικητικά μέτρα που λάμβαναν τα θύματα στην Τουρκία, με βάση τις οποίες άσκησε την ενέργειά του. Η αλήθεια της υπόθεσης εξακολουθεί να επιληφθεί και από τις Τουρκικές Αρχές, με διεθνή έρευνα μέσω της Interpol. Τα δύο θύματα διέμεναν σε κατάλυμα της Airbnb κοντά στο σούπερ μάρκετ, με τον μάρτυρα να επιβεβαιώνει τις σχέσεις τους.

Ο τραυματίας Κούρδος νοσηλεύεται, ενώ δεν είναι σε θέση να καταθέσει λόγω της κατάστασής του. Όσο για τον δεύτερο άνδρα που έπεσε νεκρός, αν και προσπάθησε να αμυνθεί, δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Κατά την έρευνα στο σπίτι τους, δεν εντοπίστηκαν παράνομες ουσίες, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ