Επιζώντες τροχαίων μετά το ατύχημα: Μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου αρκούν για να αλλάξουν μια ζωή

Επιζώντες τροχαίων μετά το ατύχημα: Μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου αρκούν για να αλλάξουν μια ζωή

Οι επιζώντες από τροχαία ατυχήματα πρέπει να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα όπου μπορεί να έχουν υποστεί πολλαπλά τραύματα ή ακρωτηρίαση σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο Νίκος Ιωάννου είναι ένας από αυτούς, ο οποίος έζησε το ατύχημα του ως ντελίβερι στην Αταλάντη και ζει πλέον με 90% αναπηρία. Ο αδελφός του, Πάνος Ιωάννου, επισημαίνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του εξαιτίας του ατυχήματος.

Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Λαζαρίδης, έμεινε παραπληγικός πριν από 30 χρόνια έπειτα από τροχαίο ατύχημα. Μιλώντας για την εμπειρία του, αναφέρει ότι κατάφερε να δει τη ζωή με διαφορετική ματιά από το αναπηρικό του αμαξίδιο.

Ο Νίκος Κουτρούλης έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος το 2018 και από τότε κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Επισημαίνει πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει η ζωή κάποιου λόγω ενός απροσεξίας και της έλλειψης προσοχής.

Διπλή τραγωδία σε Βούλα και Ομόνοια

Τραγωδία σημειώθηκε στη Βούλα και στην Ομόνοια με τέσσερις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους σε δύο διαφορετικά τροχαία δυστυχήματα.

Στο πρώτο ατύχημα, ένα αυτοκίνητο εξετράπη από τον δρόμο και προκάλεσε το θάνατο δύο νέων ατόμων και τον τραυματισμό άλλων δύο. Στο δεύτερο ατύχημα, μια μοτοσικλέτα εξετράπη και οδήγησε στο θάνατο δύο νέων αναβατών.

Τρεις συλλήψεις οδηγών για κόντρες στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Τρεις οδηγοί συνελήφθησαν για αγώνες ταχύτητας στην Λεωφόρο Ποσειδώνος, μετά από αυτοσχέδιο αγώνα ανάμεσα τους με εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Έλεγχοι για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Σε έλεγχους που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, εντοπίστηκαν διάφορα παραβατικά περιστατικά, με συνολικά 63.348 άτομα και 47.349 οχήματα να ελέγχονται. Ως αποτέλεσμα, 2.129 άτομα προσήχθησαν, 865 συνελήφθησαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 12.749 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και κατασχέθηκαν 1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ