Επίθεση σε μέλος ΛΟΑΤΚΙ: «Φοβήθηκα αλλά δεν υποχώρησα, θα τους τιμωρήσω»

Επίθεση σε μέλος ΛΟΑΤΚΙ: «Φοβήθηκα αλλά δεν υποχώρησα, θα τους τιμωρήσω»

Ένα μέλος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ μίλησε για την επίθεση που υπέστη στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι αν και ένιωσε φόβο, δεν υιοθέτησε κατάληψη και θέλει να δικαιωθεί. Αναφέροντας πως ξεκίνησε η συμπλοκή, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «καθώς περνούσαμε από την πλατεία με μια φίλη, μια ομάδα ατόμων άρχισε να μας ειρωνεύεται και να μας χρησιμοποιεί χυδαίες εκφράσεις».

«Στη συνέχεια πλησίασαν, με τράβηξαν, με έβρεξαν και εγώ αντέδρασα ρίχνοντάς τους το παγωτό που είχα αγοράσει. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εκείνοι που μας επιτέθηκαν ήταν 200-300 άτομα, αποτελούσαν διαφορετικές παρέες. Μας ακολούθησαν, μας κατέδιωξαν και εμένα με χτύπησαν. Καθώς προσπαθούσα ν’ αποφύγω τις επιθέσεις, κατέγραφα τα πρόσωπα όσων πλησίαζαν. Ήταν επικίνδυνο, αλλά δεν υπεκύψα. Κάποιοι αντέδρασαν, με υπερασπίστηκαν και το μαγαζί μας προστάτεψε. Όταν μας επιτέθηκαν και πάλι, φύγαμε και μας ακολούθησαν. Όταν μπήκαμε σε ένα μαγαζί, έγινε καυγάς με το προσωπικό» εξήγησε. «Η φόβος υπήρχε σίγουρα, αλλά δεν τρομοκρατήθηκα. Είμαι αποφασισμένος να κάνω τα πάντα για να τους τιμωρήσω» κατέληξε στη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

Η φίλη του επιβεβαίωσε στον ALPHA ότι βρίσκονταν για περίπατο στη Θεσσαλονίκη,

«Εγώ δέχθηκα επίθεση, με έβρεξαν και απάντησα ρίχνοντάς τους παγωτό. Μία κοπέλα προσπάθησε να τους σταματήσει και την απώθησαν επίσης. Πήγα στο νοσοκομείο, όπου διαπίστωσαν ότι έχω μελανιές και τραύματα. Μου πέταξαν μπουκάλια και γυάλινες μπύρες». «Είπα στη φίλη μου να φύγουμε και να τρέξουμε, όμως δεν μπόρεσα να το κάνω λόγω των τακουνιών. 20-30 άτομα ήταν πολύ επιθετικά. Η συμπεριφορά μου ήταν ήρεμη. Ακριβώς από τη στιγμή της επίθεσης, η αντίδρασή μου ήταν μόνο να ρίξω το παγωτό μου». «Το μόνο που έκανα ήταν να φορέσω φούστα και τακούνια για να παραβρεθώ σε μια εναλλακτική βραδιά, αντίθετη με την στυλιστική προσέγγισή τους που ήταν σαν κλέφτες» κατέληξε το μέλος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ που δέχθηκε την επίθεση.

Εξωτερική εικόνα από αρχείο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ