Ένα μοναδικό φεστιβάλ βιβλίου ξεκινά σήμερα στο Πεδίον του Άρεως για να γίνει η αγαπημένη γιορτή της ανάγνωσης

Ένα μοναδικό φεστιβάλ βιβλίου ξεκινά σήμερα στο Πεδίον του Άρεως για να γίνει η αγαπημένη γιορτή της ανάγνωσης

Από σήμερα, Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, ξεκινάει η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου, το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διεξάγεται αυτή τη φορά στο εμβληματικό Πεδίον του Άρεως. Αυτός ο θεσμός του φθινοπώρου θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, δίνοντας έτσι το στίγμα μιας νέας εποχής για το πάρκο. Περισσότεροι από 210 εκδοτικοί οίκοι, 275 περίπτερα και 180 πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα, θα συμμετέχουν στο μεγάλο φεστιβάλ του 2023. Το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2023 θα φιλοξενηθεί σε ένα ανανεωμένο και ιστορικό περιβάλλον, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν το γεγονός σε ένα πολυποίκιλο περιβάλλον με χιλιάδες βιβλία.

Όσον αφορά το πρόγραμμα, πολλές διάσημες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών από γνωστούς καλλιτέχνες όπως η Ελένη Δήμου, το Marios Strofalis Quartet & Ειρήνη Τουμπάκη και η Κύρια Κρίστη του Καθαρίου. Θα υπάρχει επίσης μια παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο “Το καρναβάλι των ζώων” που θα παρουσιάσει η εταιρεία θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ και θα προβληθεί επίσης μια παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Νικόλα Τζιβελέκη. Φέτος, το φεστιβάλ θα έχει ένα ξεχωριστό θέμα με τίτλο “Γυναίκα – πολυσύνθετο ανάγνωσμα”, το οποίο είναι αφιερωμένο στη συμβολή των γυναικών στις τέχνες και τη λογοτεχνία, καθώς και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Τέλος, ο επίσημος κατάλογος και η αφίσα του φεστιβάλ διακοσμούνται με έργο του Έλληνα ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη.

Οι διοργανωτές

Το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), την Περιφέρεια Αττικής και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με το Μικρό Παρίσι των Αθηνών και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το Φεστιβάλ έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Vestart. Τα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 στις 20:00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ