Εκτάκτα δελτία καιρού: Η απάντηση του Θοδωρή Κολυδά στην κριτική για τα έκτακτα δελτία καιρού

Εκτάκτα δελτία καιρού: Η απάντηση του Θοδωρή Κολυδά στην κριτική για τα έκτακτα δελτία καιρού

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, εξηγεί την ανανέωση των έκτακτων δελτίων επιδείνωσης καιρού κάθε 12 ώρες μέσω αναρτήσεών του στο Twitter αντιμετωπίζοντας τις επικρίσεις που αντιμετωπίζει η ΕΜΥ σχετικά με τα δελτία.

Στην ανάρτησή του, ο Θοδωρής Κολυδάς υπογραμμίζει τη σημασία της διαφοροποίησης των περιοχών που επηρεάζονται από τα έκτακτα δελτία καιρού. Έχοντας υπόψιν τις δοκιμασίες που έχουν αντιμετωπίσει ορισμένες περιοχές λόγω πυρκαγιών, ανέφερε περιοχές με προβλήματα λόγω καταιγίδων και την πιθανότητα προκλήσεων σε καμένες περιοχές.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

Συνεχίζοντας, αναφέρει πως η ενημέρωση αφορά τη σύνολη των περιοχών και όχι μόνο την Αθήνα, ενώ τονίζει τη σημασία της παροχής ακριβούς και χρήσιμης πληροφορίας.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλλιάνου εξέφρασε την άποψή του σχετικά με την αξιοπιστία των έκτακτων δελτίων καιρού. Υποστηρίζει πως τα διαδοχικά έκτακτα δελτία έχουν χάσει την αξιοπιστία τους και προκαλούν ανησυχία στο κοινό.

Αναφέρει επίσης την ανάγκη να διαφοροποιηθούν τα δελτία με τα έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προκειμένου να διατηρηθεί η αξιοπιστία τους και να αποφευχθεί η παραπληροφόρηση του κοινού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ