Συνεχίζεται η ΕΔΕ για τη δολοφονία του Μιχάλη, ερευνάται η ευθύνη άλλων αξιωματικών

Συνεχίζεται η ΕΔΕ για τη δολοφονία του Μιχάλη, ερευνάται η ευθύνη άλλων αξιωματικών

Η Ειδική Δικονομία Εγκλήματος (ΕΔΕ) ζητά ευθύνες για τη σειρά από αστοχίες που οδήγησαν στην επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Μιχάλη. Η ΕΔΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στόχος της είναι η διερεύνηση της υπόθεσης, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ερευνά την ευθύνη των αρχών της αστυνομίας γιατί οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατάφεραν να εισέλθουν στην Ελλάδα από τα σύνορα χωρίς κανέναν έλεγχο και να προκαλέσουν τη θανάτωση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκτός από τις αστυνομικές αρχές, ερευνείται γιατί δεν αποτράπηκε η πρόσβαση των Κροατών χούλιγκαν στο γήπεδο της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι οι προθέσεις τους ήταν γνωστές εκ των προτέρων. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η ΕΔΕ διεξάγει έρευνα για τα γεγονότα από την άφιξη των ξένων οπαδών στην Ελλάδα έως την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, προκειμένου να εντοπιστούν και να κατανοηθούν οι υπεύθυνοι σε κάθε επίπεδο. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι όλοι οι υπεύθυνοι πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κοινωνίας για την ασφάλεια των πολιτών.

Εξετάζονται 15-20 αξιωματικοί

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να εξεταστούν περίπου 15-20 αξιωματικοί από όλες τις διευθύνσεις της αστυνομίας στην Ελλάδα, για να καταληφθεί στην πλήρη διακριβωμένη έρευνα των γεγονότων. Πέρα ​​από τις καταθέσεις των αξιωματικών, αναμένεται να προσκληθούν κι άλλα άτομα που μπορεί να συνδράμουν στην έρευνα της υπόθεσης. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει έντονη πολιτική βούληση για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν αναλόγως των ευρημάτων της έρευνας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στις εξελίξεις και ανέφερε ότι η έρευνα θα συνεχιστεί με τη διεξαγωγή περαιτέρω καρατομήσεων αν απαιτηθεί. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η ευθύνη για το γεγονός είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη και ότι θα ληφθούν ανάλογες αποφάσεις με βάση τα ευρήματα της έρευνας. Επιπλέον, τόνισε ότι απαιτείται μεγαλύτερη ευθύνη και σοβαρότητα από την αστυνομία και καλύτερη συνεργασία στις περιπτώσεις αυτές.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ