Δίωρη στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ τη Δευτέρα για την Παλαιστίνη

Δίωρη στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ τη Δευτέρα για την Παλαιστίνη

Η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν σε μια εθνική κινητοποίηση ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έχει κηρύξει τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου ως “Ημέρα Δράσης υπέρ του παλαιστινιακού λαού” και καλεί επίσης όλους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης.

Για να διευκολύνει τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση, έχει οριστεί μια δίωρη στάση εργασίας από τις 12 μ.μ. μέχρι τις 2 μ.μ..

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Η συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών εκ μέρους του Ισραήλ, η αδιάκοπη εξόντωση αμάχων και παιδιών, οι καταδικαστέοι, απαράδεκτοι εποικισμοί και οι ημερήσιοι εξευτελισμοί που υφίσταται ο παλαιστινιακός λαός αποτελούν ένα διαρκές έγκλημα που συνεχίζεται. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις και κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς τον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό.

Κηρύσσουμε τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2023, ως εθνική ημέρα δράσης υπέρ της Παλαιστίνης. Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς να διοργανώσουν δράσεις αλληλεγγύης (εκδηλώσεις, πορείες κλπ) στην Παλαιστίνη σε συνεργασία με τα μαθητικά συμβούλια και τους γονείς και κηδεμόνες. Για τον λόγο αυτό, κηρύσσουμε μια δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, από τις 12 μ.μ. μέχρι τις 2 μ.μ..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ