Διαγωνισμός Μαθηματικών: Μεγάλη επιτυχία για φοιτητές του ΕΚΠΑ

Διαγωνισμός Μαθηματικών: Μεγάλη επιτυχία για φοιτητές του ΕΚΠΑ

Στον διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βουλγαρία, φοιτητές από το Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κατάφεραν να κατακτήσουν χρυσά μετάλλια. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος Γιώργος Γεωργελές και ο 20χρονος Δημήτρης Εμμανουήλ ξεχώρισαν ανάμεσα σε 393 φοιτητές από 43 χώρες. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες επιδόσεις που έχει σημειωθεί από την ομάδα του Τμήματος Μαθηματικών.

Ο διαγωνισμός απαιτεί από τους φοιτητές να λύσουν τέσσερα προβλήματα μέσα σε τέσσερις ώρες, τα οποία είναι αρκετά δύσκολα. Οι δύο φοιτητές που κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια, έχουν εκπαιδευτεί από τον καθηγητή τους και έχουν επίσης δοξάσει το τμήμα με την επιτυχία τους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το 1994 και συμμετέχουν πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ συνεχίζουν να παίρνουν μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό από το 2007 και έχουν κερδίσει σημαντικές διακρίσεις κάθε χρόνο.

Τα μαθηματικά και οι εφαρμογές τους

Παρόλο που πολλοί ίσως θεωρούν τα μαθηματικά απόμακρα από την πραγματική ζωή, στην πραγματικότητα έχουν πολλές εφαρμογές. Τα μαθηματικά χρησιμοποιούνται σε πολλούς τομείς όπως η τεχνολογία, η καινοτομία, η τεχνητή νοημοσύνη, η στατιστική, η οικονομία και ακόμα και η ψυχολογία. Οι φοιτητές που καταλαμβάνουν τη μεγάλη θέση σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως αυτός αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η μελέτη των μαθηματικών και είναι οικονομικά και επαγγελματικά επιθυμητοί.

Το μέλλον τους

Οι δύο φοιτητές, ο Γιώργος Γεωργελές και ο Δημήτρης Εμμανουήλ, έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους. Ο Γιώργος εξερευνά διάφορες δυνατότητες στον χώρο των μαθηματικών, ενώ ο Δημήτρης σχεδιάζει το πτυχίο και το μεταπτυχιακό του. Και οι δύο εκφράζουν την αγάπη τους για τα μαθηματικά και την επιθυμία τους να συνεχίσουν να ασχολούνται με αυτά και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους.

Στιγμιότυπο οθόνης 10094

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ