Ατύχημα οδικής κυκλοφορίας σήμερα στην Εθνική: Δύο νέοι χάθηκαν σε τραγωδία

Ατύχημα οδικής κυκλοφορίας σήμερα στην Εθνική: Δύο νέοι χάθηκαν σε τραγωδία

Σήμερα σημειώθηκε ατύχημα στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο 22χρονων.

Το ατύχημα προκλήθηκε στις πρώτες πρωινές ώρες, όταν το όχημα σύγκρουσε στις προστατευτικές μπάρες στο 60ο χιλιόμετρο της οδού προς Κόρινθο, κοντά στην Κινέτα, και αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό των δύο επιβαινόντων.

Οι νεκροί ήταν ένας 22χρονος εποχικός πυροσβέστης από το Σπαθοβούνι Κορινθίας και ένας συνομήλικος από το Λουτράκι.

Ελλάδα: Τρεις περιφέρειες με τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα

Σύμφωνα με τη Eurostat για το 2021, τρεις περιφέρειες της Ελλάδας βρίσκονται μεταξύ των περισσότερο θανατηφόρων σε τροχαία δυστυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2021 σημειώθηκαν 19.917 θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα στην Ε.Ε., που ισοδυναμούν με 45 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Η περιφέρεια της Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τροχαία δυστυχήματα (εκτός από τη Γουαδελούπη, υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας) ήταν το Severozapaden στη βορειοδυτική Βουλγαρία (133).

Ακολουθούσαν 20 περιφέρειες της Ε.Ε. με τουλάχιστον 80 θανάτους από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκους, με τρεις από αυτές να είναι στην Ελλάδα: η Πελοπόννησος (109), το Βόρειο Αιγαίο (103) και η Στερεά Ελλάδα (89).

Σημειώθηκαν υψηλά ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων σε αγροτικές περιοχές, ενώ τα ποσοστά στις αστικές περιοχές και τις πρωτεύουσες ήταν πολύ χαμηλότερα. Άλλες περιοχές της Ε.Ε. με χαμηλές τιμές περιλαμβάνουν τις Βρυξέλλες (7), τη Βιέννη (8), τη Στοκχόλμη και τη Βρέμη (9).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ