Αστυνομικός συνελήφθη για εμπορία ανθρώπων και βιασμό 35χρονης: Η καταγγελία προκαλεί σοκ

Αστυνομικός συνελήφθη για εμπορία ανθρώπων και βιασμό 35χρονης: Η καταγγελία προκαλεί σοκ

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβε έναν αστυνομικό για εμπορία ανθρώπων και συνεχείς βιασμούς. Ο 35χρονος αστυνομικός συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, μετά από την καταγγελία μιας 35χρονης γυναίκας από το Καμερούν. Η 35χρονη κατήγγειλε ότι ο αστυνομικός την βίαζε και την εξέδιδε εναντίον αμοιβής.

Ο αστυνομικός, ηλικίας 40 ετών, εργαζόταν ως πεζοπόρος αστυνομικός και φαίνεται ότι γνώρισε την γυναίκα όταν αυτή βρισκόταν νόμιμα στην Ελλάδα με πολιτικό άσυλο. Ο αστυνομικός πλησίασε αρχικά την γυναίκα με το πρόσχημα ότι θα την προστατέψει και στη συνέχεια την αποκαλούσε σπίτι του, όπου την βίαζε και την προώθειε στην πορνεία. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο αστυνομικός απείλησε την γυναίκα με φυσική βία και ψυχική κακοποίηση, αναγκάζοντάς την να υπακούει στις εντολές του και να του παραδίδει τα έσοδα από την πορνεία. Προέτρεπε επίσης την γυναίκα να παντρευτεί για να εξασφαλίσει την μόνιμη παραμονή της στην Ελλάδα και την προστασία του.

silhouette of woman under orange sky

Η γυναίκα απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει για να γλιτώσει από τον βιαστή

Η γυναίκα από το Καμερούν ανέφερε ότι υπέστη συνεχείς βιασμούς από τον συλληφθέντα. Πριν από περίπου μία εβδομάδα, η γυναίκα προσπάθησε να αυτοκτονήσει πηδώντας από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου της κατοικίας τους για να ξεφύγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν βίντεο από το ξενοδοχείο όπου ο αστυνομικός πήγαινε με την γυναίκα για πορνεία, καθώς επίσης και άλλα βίντεο που δείχνουν τον αστυνομικό να παίρνει χρήματα από την 35χρονη. Ο αστυνομικός φαινόταν να πηγαίνει μερικές φορές με το περιπολικό έξω από το ξενοδοχείο όπου εξέδιδε την γυναίκα.

woman in a bath tub with her arm wrapped around her head

Πώς συνελήφθη

Για την ανακοπή της παράνομης δραστηριότητας του, διεξάγηθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία ο αστυνομικός συνελήφθη αφού παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ από την καταγγέλλουσα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους με την παρουσία ενός δικαστικού υπαλλήλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 3.850 ευρώ, από τα οποία τα 500 ήταν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία ο αστυνομικός είχε τοποθετήσει σε ένα κρυφό σημείο πρόσβασης που ήταν μόνος του γνωστός.

Ο συλληφθείς αστυνομικός παραπέμφθηκε σε ανακριτή μετά την σύλληψή του και τη διαμονή του σε κατάλληλο χώρο φυλάκισης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ