«ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και EUROBANK συνεργάζονται για την υποστήριξη νέων γονέων στην Κάλυμνο

«ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και EUROBANK συνεργάζονται για την υποστήριξη νέων γονέων στην Κάλυμνο

Στην Κάλυμνο ολοκληρώθηκε η διανομή βρεφικών πακέτων υποστήριξης νεογέννητων παιδιών από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και την EUROBANK στο πλαίσιο της καταπολέμησης της υπογεννητικότητας. Ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας με συνεργάτες του προσέφεραν σημαντική υποστήριξη σε νέα ζευγάρια, σε συνεργασία με τον Δήμο του νησιού. Η διανομή περιλάμβανε 595 πακέτα με υλικά βρεφικής φροντίδας από την Αλεξανδρούπολη έως το Καστελλόριζο. Τα νέα ζευγάρια θα λαμβάνουν πακέτα κάθε 4 μήνες από το 2021 έως το 2023, καθώς επίσης και εξειδικευμένη υποστήριξη από επιστήμονες και τράπεζα.

Η Eurobank και η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνεργάζονται για να υποστηρίξουν τις νέες οικογένειες στις περιοχές των συνόρων, μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος. Η δράση προσφέρει όλα τα απαραίτητα είδη για τα μωρά για τους πρώτους 12 μήνες της ζωής τους. Οι περιοχές που καλύφθηκαν από το πρόγραμμα είναι η Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, η Κομοτηνή, η Κω, η Λέρος, η Λήμνος, η Νίσυρος, το Καστελλόριζο, η Κάσος, οι Φούρνοι, οι Λειψοί, η Αστυπάλαια, ο Άγιος Ευστράτιος, η Σαμοθράκη, η Κάρπαθος, τα Ψαρά, η Χάλκη, η Κάλυμνος, η Μυτιλήνη, η Καλλονή Λέσβου, η Σάμος, και οι Οινούσσες.

Ο κ. Δήμτσας τόνισε τη σημασία του θέματος της υπογεννητικότητας και αναφέρθηκε στον στόχο της Εκκλησίας και της EUROBANK να υποστηρίξουν τις νέες πρωτοβουλίες και την ανάπτυξη των ήδη υπαρχουσών. Ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Δημήτριος Διακομιχάλης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και την EUROBANK για το πρωτοποριακό πρόγραμμα και ανέφερε την ανάγκη τα νησιά των συνόρων να αποτελέσουν προτεραιότητα για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τις οικογένειες.

2 13

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ