Απόδειξη για την αναμονή του ασθενοφόρου – Αλεξανδρούπολη: Η επίσημη απάντηση

Απόδειξη για την αναμονή του ασθενοφόρου – Αλεξανδρούπολη: Η επίσημη απάντηση

Αντίδραση από το νοσοκομείο για την καθυστέρηση παροχής πρώτων βοηθειών σε υπάλληλο του δήμου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στις αρχές του μήνα παρέχει ο διοικητής του νοσοκομείου. Μετά από καταγγελίες ότι ο 61χρονος υπάλληλος χρειάστηκε να περιμένει 15 λεπτά για το ασθενοφόρο, παρά το ότι κατέρρευσε στον χώρο του νοσοκομείου, ο κ. Ευάγγελος Ρούφος δίνει την απάντηση: «Το ΕΚΑΒ κλήθηκε από συνάδελφο του εν λόγω υπαλλήλου και ενημερώθηκε για το περιστατικό, στις 05:42 το πρωί της Τρίτης 02 Ιανουαρίου».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι: «Πράγματι, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο που βρισκόταν στην πόλη, ώστε να μεταβεί αμέσως στο σημείο. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου, καθ’ οδόν προς το ΠΓΝΑ, ειδοποίησε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προκειμένου οι εφημερεύοντες, αν είναι δυνατόν, να μεταφέρουν τον παθόντα εντός του νοσοκομείου. Χωρίς χρονοτριβή, η εφημερεύουσα Παθολόγος ειδοποίησε Νευροχειρουργό και Αναισθησιολόγο, να κατευθυνθούν στο ΤΕΠ για να επιληφθούν του περιστατικού και η ίδια κίνησε προκειμένου να μεταβεί επί τόπου. Κατευθυνόμενη προς το σημείο, είδε το ασθενοφόρο ήδη να καταφθάνει. Η ώρα ήταν 05:55. Μεταξύ της πρώτης κλήσης που δέχθηκε το ΕΚΑΒ μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, μεσολάβησαν 13 λεπτά. Μεταξύ της κλήσης που δέχθηκε το ΤΕΠ του ΠΓΝΑ (η οποία ακολούθησε) και της άφιξης του ασθενοφόρου, μεσολάβησε ακόμη λιγότερο».

ekav 8

Σχετικά με τη δήλωση του διοικητή του νοσοκομείου, ο ίδιος τονίζει ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα στεγάζεται σε ένα οικόπεδο 200 στρεμμάτων περιβάλλοντα χώρο και ότι αναλύοντας το περιστατικό, κάθε ενέργεια που πραγματοποιήθηκε από το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν ενδεδειγμένη και έγινε αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα τη διαφύλαξη της ζωής του ασθενούς και την άμεση μεταφορά του στο ΤΕΠ σύμφωνα με τα πρωτόκολλα».

nosokomeio aleksandroupolis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ