Αντιμετώπιση πυρκαγιάς στη Σταμάτα: Ελέγχος της φωτιάς – Συλλήψη υπόπτου για εμπρησμό

Αντιμετώπιση πυρκαγιάς στη Σταμάτα: Ελέγχος της φωτιάς – Συλλήψη υπόπτου για εμπρησμό

Στη Σταμάτα, στην Αττική, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (4/9) μετά την έκδηλη φωτιά. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων. Οι πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο, ενώ συνολικά 62 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα συμμετέχουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αισιόδοξες ότι θα περιορίσουν σύντομα το πύρινο μέτωπο, το οποίο ήδη βρίσκεται υπό έλεγχο.

Μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός αλλοδαπού άνδρα ως υπόπτου για εμπρησμό. Εντοπίστηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά. Ταυτόχρονα, οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν μέσω μηνύματος 112 ότι πρέπει να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Η τοπική αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας σε ορισμένους δρόμους για λόγους ασφαλείας και διευκόλυνσης της κίνησης των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο δήμαρχος Διονύσου, Κωστής Κουριδάκης, ανέβασε βίντεο από τη φωτιά, το οποίο δείχνει ότι καίει σε κοντινή απόσταση από κατοικημένη περιοχή. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και οι αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ