Αναπληρώτρια Μύκονος: Δύσκολη κατάσταση για εκπαιδευτική που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του μαθήματος

Αναπληρώτρια Μύκονος: Δύσκολη κατάσταση για εκπαιδευτική που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του μαθήματος

Η εκπαιδευτική είναι αναπληρώτρια ειδικής αγωγής και εργάζεται ως παράλληλη στήριξη σε Δημοτικό Σχολείο στη Μύκονο.

Μια εκπαιδευτική που εργάζεται στη Μύκονο αντιμετωπίζει δυσκολίες καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της εργασίας της, χωρίς ωστόσο να έχει αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Πρόκειται για μια αναπληρώτρια η οποία τραυματίστηκε από έναν μαθητή της και αντιμετωπίζει προβλήματα όχι μόνο να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις στην περιοχή, αλλά και να χάνει καθημερινά χρήματα για να αναρρώσει και να επιστρέψει στην εργασία της. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα “Ελευθερία” η εκπαιδευτική (σ.σ. τα στοιχεία της οποίας είναι διαθέσιμα για κάθε αρμόδια αρχή), είναι αναπληρώτρια ειδικής αγωγής και βοηθά σε Δημοτικό Σχολείο της Μυκόνου. Το μαθητής για τον οποίο ήταν υπεύθυνη θεωρείται ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο άτομο.

“Κατά τη διάρκεια μιας έντονης αντιπαράθεσης, κατά τη διάρκεια της εργασίας, με κλώτσησε με αποτέλεσμα να υποστούν εξάρθρωση επιγονατίδας. Φυσικά, το Κέντρο Υγείας Μυκόνου με παρέπεμψε σε ιδιώτη ορθοπεδικό, ο οποίος με ενημέρωσε πως όλες οι περαιτέρω εξετάσεις δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στο νησί”, και για αυτόν τον λόγο αναγκάστηκε να ταξιδέψει στη Λάρισα. Η έκβαση ήταν ένας μήνας με το πόδι της σε νάρθηκα-κήδεμα και τουλάχιστον δύο μήνες αποκατάσταση.

Η αναρρωτική άδεια που δικαιούται για το σοβαρό εργατικό της ατύχημα είναι μόνο 15 ημέρες, αναφέρει και εξηγεί πώς “για τις υπόλοιπες ημέρες που χρειάζομαι, μου αφαιρούνται μόρια προϋπηρεσίας, ένσημα και χρήματα από τη μισθοδοσία μου. Άρα, δεν αποζημιώνομαι, αλλά αναγκάζομαι να καλύψω όλα αυτά, καθώς και τα ιατρικά και μεταφορικά έξοδα, μετά από ένα τόσο άδικο και τραγικό περιστατικό. Και όλα αυτά διότι είμαι αναπληρώτρια και όχι μόνιμη εκπαιδευτική”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ