Ανακυκλωμένα πλαστικά στην άσφαλτο της Θεσσαλονίκης: Μια καινοτόμος πρακτική

Ανακυκλωμένα πλαστικά στην άσφαλτο της Θεσσαλονίκης: Μια καινοτόμος πρακτική

Ένα νέο είδος ασφάλτου, που περιέχει ανακυκλωμένα πλαστικά, έχει χρησιμοποιηθεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, προσδίδοντας σε αυτούς μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και ησυχία.

Το νέο αυτό κεφάλαιο στον χώρο της οδοποιίας έχει εγκαινιαστεί πριν από λίγους μήνες, καθώς πλέον εφαρμόζεται η χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών για την παραγωγή ασφάλτου. Τα πλαστικά αυτά ανακυκλώνονται από θάλασσες και ποτάμια και, μετά από ειδική διαδικασία, μετατρέπονται σε πίσσα. Το αποτέλεσμα είναι ένα ασφαλτόμιγμα με βελτιωμένες προδιαγραφές, υψηλότερη αντοχή στις καταπονήσεις και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από την κλασική πίσσα.

thessaloniki1 1

 

Τον ασφαλτό από ανακυκλωμένα πλαστικά στην Θεσσαλονίκη

Έχει ήδη εφαρμοστεί η χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών στην οδό Μαρίνου Αντύπα στη Θεσσαλονίκη, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η Μεγάλη Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που εφάρμοσε την παραγωγή πίσσας από ανακυκλωμένα πλαστικά, με την πρωτοβουλία να επεκτείνεται πλέον και σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως οι ΗΠΑ. Εκτιμάται ότι για κάθε 300 μέτρα δρόμου που ασφαλτωστρώνονται με αυτόν τον τύπο πίσσας, χρησιμοποιούνται περίπου 16.000 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια των 500 ml.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ