Αλεξανδρούπολη φωτιά τώρα: Απεγκλώβιση πολιτών από την πυρκαγιά από το Λιμενικό Σώμα

Αλεξανδρούπολη φωτιά τώρα: Απεγκλώβιση πολιτών από την πυρκαγιά από το Λιμενικό Σώμα

Συγκλονιστικά είναι τα ντοκουμέντα από την Αλεξανδρούπολη όπου πολίτες απεγκλωβίστηκαν χάρη στη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, από χωριά τα οποία απειλήθηκαν από τη μανία της πυρκαγιάς που κατακαίει την περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Πολλοί περιηγητές, συμπεριλαμβανομένων και των κατοικίδιων ζώων τους, εκκενώθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με τη βοήθεια σκαφών του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικών σκαφών. Συνολικά, απεγκλωβίστηκαν 43 άτομα από τις περιοχές Δικελλών και Μεσημβρίας.

Τα άτομα που απεγκλωβίστηκαν εξέφρασαν ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος που τους έσωσε από τον κίνδυνο. Οι απεγκλωβισθέντες δήλωσαν ότι η φωτιά ήταν φοβερή και ευχαρίστησαν εκείνους που τους έσωσαν. Ο απεγκλωβισμός τους έγινε υπό τον συντονισμό του κέντρου επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος.

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου και συνεχίζεται εδώ και τέσσερις ημέρες. Ο έντονος ξηρός αέρας, οι υψηλές θερμοκρασίες, και η έντονη ξηρασία έχουν επιταχύνει την εξάπλωση και την ένταση της φωτιάς. Οι περιοχές που έχουν επηρεαστεί περιλαμβάνουν τις Μελία και Δάδια. Οι πυροσβέστες και εθελοντές προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν και οι έρευνες συνεχίζονται για την εντοπισμό των αίτιων της φωτιάς.

Εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι μετανάστες στην περιοχή Δάδια

Στο δάσος της Δάδιας, που καίγεται εδώ και μερικές ημέρες, εντοπίστηκαν 18 απανθρακωμένοι σοροί μεταναστών. Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση των λόγων τους. Κατά πληροφορίες, οι νεκροί εντοπίστηκαν σε πρόχειρο καταφύγιο ή κοντά σε αυτό. Υπάρχουν επίσης αναφορές για περαιτέρω εκκενώσεις στην περιοχή.

Απεγκλωβισμός πολιτών

Η απεγκλώβιση 40 ατόμων από την περιοχή Αγίας Παρασκευής και Δίκελλων Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια σκαφών του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικών σκαφών. Όλοι οι απεγκλωβισθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ο δήμος Αλεξανδρούπολης εξέδωσε προειδοποιητική εντολή για την εκκένωση των κατοίκων σε αρκετούς οικισμούς. Οι εργασίες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνεχίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ