Αλεξανδρούπολη: Υπογράφηκε Σύμβαση για Κατασκευή Δρόμου που Συνδέει την Προβλήτα με την Εγνατία

Αλεξανδρούπολη: Υπογράφηκε Σύμβαση για Κατασκευή Δρόμου που Συνδέει την Προβλήτα με την Εγνατία

Χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό γεγονός για την Αλεξανδρούπολη η υπογραφή της σύμβασης για τον οδικό σύνδεσμο του νέου εμπορικού λιμανιού με την περιοχή της Εγνατίας. Η συμφωνία έγινε μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και της κατασκευαστικής εταιρίας ΤΕΚΑΛ Α.Ε. και αναμένεται να φέρει σημαντικές εξελίξεις στον λιμένα και τη γεωγραφική περιοχή.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης χαρακτήρισε το έργο ως στρατηγική επένδυση που θα βελτιώσει την οικονομική δραστηριότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της δημιουργίας θέσεων εργασίας για τη νέα γενιά. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να επιτρέψει στο λιμάνι να αντιμετωπίσει μεγαλύτερους όγκους εμπορευματικής κίνησης με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Σημαντική Πύλη προς Ευρώπη και Ασία

Ο Υπουργός επισήμανε επίσης ότι η ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργήσει σημαντική πύλη προς τις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας, ενισχύοντας τα μεταφορικά δίκτυα της περιοχής. Επιπλέον, θα βελτιωθεί η διαφάνεια και η διαλειτουργικότητα της Εγνατίας Οδού με άλλες κύριες αρτηρίες της χώρας.

Στην υπογραφή παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι αρχών, ενώ τη σύμβαση υπέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κατασκευής του έργου, Παναγιώτης Ψαλτάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ