50χρονος συνελήφθη στην Κοζάνη για οικονομική απάτη ύψους 520.000 ευρώ εναντίον επιχειρηματιών

50χρονος συνελήφθη στην Κοζάνη για οικονομική απάτη ύψους 520.000 ευρώ εναντίον επιχειρηματιών

Ένας 50χρονος συνελήφθη σε περιοχή της Κοζάνης για απάτη, μεταφέροντας τμηματικά από τα θύματα το ποσό των 520.000 ευρώ. Ο συλληφθείς εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως υπάλληλος σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από τα θύματά του, υποσχόμενος πληρωμές παραβόλων και έκδοση αδειών που αφορούν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Οι 65χρονος πατέρας και ο 33χρονος γιος του κατήγγειλαν ότι ο 50χρονος, μαζί με τον συνεργό του, απέσπασαν χρήματα με τη χρήση ψευδών γεγονότων για περίπου έναν χρόνο και από τις 30 Μαρτίου 2022 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023. Η αξία των καταγγελθέντων απάτης διαμορφώνεται στα 528.761 ευρώ. Όλο το ποσό -σύμφωνα με την καταγγελία- προοριζόταν να καταβληθεί στον συνεργό του, με τον οποίο το 65χρονο θύμα είχε μόνο τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο συλληφθείς συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε προκαθορισμένο ραντεβού και θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συναλλαγές του και το χρηματικό ποσό που είχε αποσπάσει επί τόπου.

elas 9

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ