17χρονη αλλεργικό σοκ: Ανησυχία για τις βλάβες στον εγκέφαλο

17χρονη αλλεργικό σοκ: Ανησυχία για τις βλάβες στον εγκέφαλο

Ανησυχία για τις επιπτώσεις στον εγκέφαλο της 17χρονης κοπέλας που υπέστη αλλεργικό σοκ

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με την κατάσταση της υγείας της 17χρονης μαθήτριας από το καλλιτεχνικό λύκειο Περιστερίου που υπέστη αλλεργικό σοκ σε ξενοδοχείο στην Κρήτη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΡΤ, η κατάσταση της κοπέλας παραμένει κρίσιμη, καθώς νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και παρουσιάζει οίδημα στο κεφάλι, καθώς έμεινε αρκετά λεπτά χωρίς οξυγόνο μετά την ανακοπή.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ανέφερε ότι η κατάσταση των ζωτικών λειτουργιών της κοπέλας έχει σταθεροποιηθεί, ωστόσο ο εγκέφαλος έχει υποστεί σοβαρές βλάβες από την ανοξία μετά την ανακοπή. Οι γονείς της κοπέλας έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση και βρίσκονται στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη υπέστη το αλλεργικό σοκ καταναλώνοντας συσκευασμένο βούτυρο σε ψωμί. Άμεσα ανέβηκε στο δωμάτιό της για να κάνει ένεση αδρεναλίνης, ωστόσο οι συναδέλφισές της την βρήκαν αναίσθητη και ειδοποίησαν άμεσα τον ΕΚΑΒ. Αναφέρεται ότι η κοπέλα είχε υποστεί αλλεργικό σοκ και στο παρελθόν.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και οι ιατροί παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας της νεαρής αυτής κοπέλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ