Πόσες θερμίδες καίγονται κατά τη διάρκεια του σεξ;

Πόσες θερμίδες καίγονται κατά τη διάρκεια του σεξ;

Το σεξ δεν είναι μόνο μια ευχάριστη δραστηριότητα αλλά και μια μορφή σωματικής άσκησης που βοηθά στην καύση θερμίδων. Αν και δεν μπορούμε να μετρήσουμε ακριβώς πόσες θερμίδες καίμε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, η κατανόηση της πιθανής καύσης θερμίδων μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για τα οφέλη του σεξ στην υγεία μας.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις θερμίδες που καίγονται κατά τη διάρκεια του σεξ είναι:

  • Ένταση: Η ένταση και η διάρκεια της δραστηριότητας επηρεάζουν την ενεργειακή κατανάλωση.
  • Βάρος: Το σωματικό βάρος επηρεάζει την προσπάθεια που καταβάλλεται κατά τη διάρκεια του σεξ και έτσι επηρεάζει την καύση θερμίδων.
  • Θέση: Οι διάφορες σεξουαλικές στάσεις απαιτούν διαφορετικά επίπεδα σωματικής προσπάθειας, με αποτέλεσμα να κάψουμε διαφορετικό αριθμό θερμίδων.
  • Φύλο: Οι άνδρες καίνε περισσότερες θερμίδες από τις γυναίκες κατά τη διάρκεια του σεξ, λόγω της μεγαλύτερης μυϊκής μάζας.
  • Μεταβολισμός: Ο μεταβολισμός κάθε ατόμου είναι διαφορετικός και επηρεάζει την ταχύτητα καύσης των θερμίδων.
Χέρι γυναίκας κατά τη διάρκεια σεξουαλικής πράξης

Αν και δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια πόσες θερμίδες καίγονται, διάφορες μελέτες έχουν εκτιμήσει ότι μια μέση σεξουαλική επαφή που διαρκεί περίπου 25 λεπτά μπορεί να καίει από 50 έως 150 θερμίδες για ένα άτομο με βάρος περίπου 68 κιλά. Ωστόσο, αυτοί οι αριθμοί είναι κατά προσέγγιση και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τους παράγοντες που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Πέρα από τις θερμίδες, το σεξ έχει πολλά άλλα οφέλη για την υγεία. Μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία, να βελτιώσει τη διάθεση, να μειώσει το άγχος, να ενισχύσει την οικειότητα και άλλα. Η τακτική σωματική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένου του σεξ, συμβάλλει σε έναν υγιή και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Οι ακριβείς αριθμοί δεν είναι τόσο σημαντικοί όσο η υιοθέτηση μιας ικανοποιητικής και ενεργής σεξουαλικής ζωής που μπορεί να βελτιώσει την ευεξία μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ