Πώς να καθαρίζετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας, σύμφωνα με τη makeup artist της Taylor Swift και της Rihanna

Πώς να καθαρίζετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας, σύμφωνα με τη makeup artist της Taylor Swift και της Rihanna

Η make up artist διασημοτήτων από το Λονδίνο, Lisa Eldridge, αποκαλύπτει στη Vogue India τα μυστικά της για να κρατά τα πινέλα του μακιγιάζ καθαρά. Η λίστα των πελατών της περιλαμβάνει διάσημους καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift, η Dua Lipa και η Rihanna.

Πόσο συχνά πρέπει να πλύνω και να καθαρίσω τα πινέλα μακιγιάζ μου;

Καθαρά πινέλα είναι απαραίτητα για ένα άψογο αποτέλεσμα. Ενώ σε επαγγελματικό πλαίσιο πρέπει να καθαρίζετε τα πινέλα σας μετά από κάθε πελάτη, για προσωπική χρήση μπορείτε να τα πλένετε μία φορά την εβδομάδα. Η Eldridge συνιστά ένα καλό πλύσιμο με νερό αντί για οινόπνευμα, προκειμένου να διατηρήσετε τα πινέλα σας μαλακά και εύκαμπτα. Αφού τα πλύνετε και τα καθοδηγήσετε ξανά στο σχήμα τους, αφήστε τα να στεγνώσουν και χρησιμοποιήστε τα μόνο όταν στεγνώσουν εντελώς.

Σύμφωνα με την Eldridge, ο καθαρισμός ξεκινά και από τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό των πινέλων. Χρησιμοποιεί υγρό πλύσιμο για επίμονα προϊόντα και παιδικό σαμπουάν για λιγότερο επίμονα προϊόντα.

Η τεχνική για να καθαρίσετε καλύτερα τα πινέλα μακιγιάζ

Βάλτε τις τρίχες των πινέλων να βουλιάξουν σε ζεστό νερό, προσθέστε ένα σταγόνα καθαριστικού και απαλά καθαρίστε τα πινέλα πιέζοντάς τα στην παλάμη του χεριού σας. Μετά το ξέπλυμα, αφήστε τα να στεγνώσουν με τις κεφαλές των πινέλων να κρέμονται πάνω από την άκρη ενός τραπεζιού.

Πότε πρέπει να αγοράσετε νέα πινέλα μακιγιάζ;

Πινέλα καλής ποιότητας που φροντίζονται καλά θα διαρκέσουν για χρόνια. Όμως, εάν διαπιστώσετε ότι τα πινέλα σας αποβάλλουν και δεν διατηρούν το σχήμα τους, τότε είναι καιρός να τα αντικαταστήσετε με καινούργια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ