Οι ειδικοί αναιρούν δύο από τους μεγαλύτερους μύθους για την περιποίηση της επιδερμίδας με βιταμίνη C

Οι ειδικοί αναιρούν δύο από τους μεγαλύτερους μύθους για την περιποίηση της επιδερμίδας με βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ένα συζητημένο συστατικό για την περιποίηση της επιδερμίδας. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύει από τη γήρανση, βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής και μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου.

Ωστόσο, η ενσωμάτωσή της στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να είναι δύσκολη και να μην ταιριάζει με τα υπάρχοντα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Για να διασφαλίσετε ότι το χρησιμοποιείτε σωστά, η Vogue India παρέχει τις απαντήσεις δύο δερματολόγων που καταρρίπτουν δύο κοινούς μύθους για τη χρήση βιταμίνης C στην περιποίηση της επιδερμίδας.

Μύθος 1: Μπορεί να κάνει το δέρμα σας ευαίσθητο στον ήλιο και πρέπει να εφαρμόζεται μόνο τη νύχτα

Περιποίηση προσώπου

«Υπάρχει η εσφαλμένη αντίληψη ότι η βιταμίνη C πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο τη νύχτα επειδή είναι οξύ. Αντίθετα, η βιταμίνη C δεν αυξάνει την ευαισθησία στον ήλιο. Μελέτες δείχνουν ότι η χρήση της βιταμίνης C κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών που προκαλεί ο ήλιος. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείψετε τον αντηλιακό σας, αλλά η συνδυασμένη χρήση της βιταμίνης C με τον αντηλιακό μπορεί να προστατεύσει περισσότερο το δέρμα σας», εξηγεί ο Dr Niketa Sonavane.

Από την άλλη, «Σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε και το φερουλικό οξύ, η βιταμίνη C γίνεται πιο ισχυρή και σταθερή, καθιστώντας αυτόν τον συνδυασμό μια εξαιρετική επιλογή, ειδικά αν εκτίθεστε σε έξω

Μύθος 2: Η βιταμίνη C δεν λειτουργεί για το ευαίσθητο δέρμα

Σφριγηλό δέρμα

Η βιταμίνη C μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά πρέπει απλά να επιλέξετε την κατάλληλη μορφή για εσάς. Για παράδειγμα, αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, επιλέξτε μια φόρμουλα με χαμηλότερη οξύτητα. «Το L-ασκορβικό οξύ είναι σταθερό σε χαμηλότερα επίπεδα pH. Αν και είναι ισχυρή μορφή βιταμίνης C, μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις στο δέρμα», λέει ο Dr Sonavane.

Για το ευαίσθητο δέρμα, επιλέξτε μια φόρμουλα με pH μεταξύ 5 και 7, καθώς η απορρόφηση της βιταμίνης C εξαρτάται από το επίπεδο pH.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ