Μερικά Παραδείγματα Μύθων και Αληθειών για την Ανατροφή Παιδιών

Μερικά Παραδείγματα Μύθων και Αληθειών για την Ανατροφή Παιδιών

Στην ανατροφή των παιδιών διάφορα ερωτήματα και απόψεις προκαλούν σύγχυση σε πολλούς γονείς. Ειδικοί στον Guardian ανατρέπουν μερικούς μύθους και παρέχουν αληθείς πληροφορίες σε σχέση με αυτά τα θέματα.

Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο διαδίκτυο

ΛΑΘΟΣ. Δημοσιεύοντας φωτογραφίες των παιδιών σας στο διαδίκτυο δεν είναι αναγκαστικά κακό. Οι γονείς μπορούν να δημιουργήσουν ενδιαφέροντα περιεχόμενο, αλλά να είναι ευαίσθητοι στα δικαιώματα και τις απόψεις των παιδιών τους. Τα παιδιά δεν είναι απλά οι προέκταση μας. Είναι σημαντικό να τους σεβόμαστε και να αναγνωρίζουμε ότι θα έχουν τις δικές τους ιδέες και απόψεις.

Η μετάβαση από το να μην έχεις παιδιά στο να έχεις ένα είναι πιο δύσκολη από το ένα παιδί στο δεύτερο ή σε περισσότερα

ΛΑΘΟΣ Η μετάβαση από την απουσία παιδιών στην πατρότητα μπορεί να είναι προκαλούσα, αλλά η μετάβαση μεταξύ των παιδιών είναι προσιτή. Οι γονείς πρέπει να αναγνωρίσουν τις ανάγκες και τα συναισθήματα του πρώτου τους παιδιού και να διατηρούν τη συνεχή προσοχή στο νέο μωρό. Επιπλέον, πρέπει να μην αμφισβητούν τα συναισθήματα του πρώτου παιδιού και να του δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής στη φροντίδα του νέου μωρού.

Ένας καλός γονιός δεν φωνάζει ποτέ

ΛΑΘΟΣ Οι γονείς είναι άνθρωποι και μπορεί να φωνάξουν περιστασιακά. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς αντιδρούν μετά το ξέσπασμα. Είναι σημαντικό να ζητήσουν συγγνώμη από τα παιδιά τους και να εξηγήσουν την αντίδρασή τους. Επίσης, πρέπει να εξετάσουν τι πυροδότησε την έκρηξη και πώς να το αποφύγουν στο μέλλον.

Ποτέ δεν είναι αργά για να αναιρέσετε τα γονεϊκά λάθη

ΑΛΗΘΕΙΑ Είναι ποτέ δεν είναι αργά για να προσπαθήσετε να διορθώσετε ένα λάθος και είναι πάντα καλύτερο να προσπαθείτε να το επανορθώσετε παρά να μην κάνετε τίποτα. Επίσης, η παρέμβαση στην ανατροφή των παιδιών είναι πιο επιδραστική όσο είναι μικρότερα τα παιδιά. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας και να προσπαθούμε να το βελτιώσουμε.

Ο χρόνος στην οθόνη είναι κακός για τα παιδιά σας

ΛΑΘΟΣ Ο χρόνος στην οθόνη δεν είναι κακός από μόνος του. Το πρόβλημα είναι όταν τα παιδιά χρησιμοποιούν τις οθόνες ως αναπλήρωση για τις πραγματικές αλληλεπιδράσεις και δραστηριότητες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πόσο χρησιμοποιούν τα παιδιά μας τις οθόνες και να κατανοούμε τη σχέση τους με την ψηφιακή τεχνολογία. Είναι επίσης σημαντικό να επιβάλλουμε συμφωνίες για τη χρήση των οθονών και να δείχνουμε το παράδειγμα με την δική μας συμπεριφορά.

Οι γονείς πρέπει να συμφωνούν πάντα για την ανατροφή του παιδιού

ΛΑΘΟΣ Οι γονείς δεν χρειάζεται να συμφωνούν πάντα σχετικά με την ανατροφή των παιδιών, αλλά πρέπει να έχουν μια γενική προσέγγιση. Είναι σημαντικό να συνεργάζονται και να συμφωνούν σε θέματα που αφορούν την παιδεία. Ο σεβασμός στην άποψη και τις ανάγκες του άλλου είναι καίριος παράγοντας για μια υγιή σχέση μεταξύ των γονιών.

Το παιδί σας χρειάζεται μια ευρεία και ποικίλη διατροφή

ΑΛΗΘΕΙΑ Ένα ποικιλόμορφο φαγητό είναι σημαντικό για την υγεία των παιδιών. Οι γονείς πρέπει να παρέχουν πολλές επιλογές και να ενθαρρύνουν την περιέργεια των παιδιών για το φαγητό. Επίσης, πρέπει να αποφεύγουν να αξιολογούν το φαγητό και να δημιουργούν θετικές συνθήκες γύρω από το τραπέζι. Το σημαντικότερο είναι να μοιράζεται η οικογένεια τα γεύματα και να περνάει χρόνο μαζί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ