Πανηγυρική νίκη του Παναθηναϊκού με 5-0 επί της Λαμίας: Ιωαννίδης και Μπακασέτας εντυπωσίασαν

Πανηγυρική νίκη του Παναθηναϊκού με 5-0 επί της Λαμίας: Ιωαννίδης και Μπακασέτας εντυπωσίασαν

Με τα δύο γκολ και τη μία ασίστ του Φώτη Ιωαννίδη και τα δύο γκολ με δύο ασίστ του Τάσου Μπακασέτα, ο Παναθηναϊκός εξελίχθηκε σε “εφιάλτη” για την άμυνα της Λαμίας και επικράτησε με 5-0 στο γήπεδο “Αθανάσιος Διάκος”. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας στα πλαίσια των play off, ξεπερνώντας την ΑΕΚ και ανταγωνιζόμενος τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, περιμένοντας τον επόμενο αγώνα. Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς άνοιξε το σκορ στο 23’, δύο λεπτά μετά την αντικατάσταση του Μπερνάρ λόγω ενοχλήσεων στους μύες.

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στον αγώνα με σθένος να πιέσει από την αρχή την άμυνα της Λαμίας και στο 4ο λεπτό ο Ιωαννίδης έκανε ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, αλλά το σουτ του τελικά αποκρούστηκε από τον Κοσέλεφ. Το 9’ η Λαμία απείχε από την είσοδο της περιοχής του Παναθηναϊκού, με το σουτ του Τσιλούλη να τερματίζει πλάγια έξω από τα δοκάρια.

pao 90

Ο Παναθηναϊκός διαδραματίστηκε για αρκετά λεπτά χωρίς τον Μπερνάρ Ντουάρτε λόγω μυϊκού τραυματισμού που υπέστη, με τον Βέρμπιτς να τον αντικαθιστά και να σκοράρει σε λιγότερο από δύο λεπτά μετά την είσοδό του! Στο 23’ ο Βέρμπιτς άνοιξε το σκορ μετά από αστραφτερή ενέργεια του Ιωαννίδη και πάσα στον Λημνιό. Στο 44’ ο Ιωαννίδης “έσπασε” την άμυνα της Λαμίας και προσέφερε στον Μπακασέτα το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

pao 1

Οι “πράσινοι” συνέχισαν την επίθεσή τους και στο δεύτερο 45λεπτο κατάφεραν να φτάσουν στο τρίτο γκολ, όταν ο Ιωαννίδης με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μπακασέτα έκανε το 3-0. Στο 57’, με σουτ του Μπακασέτα μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Βέρμπιτς, το σουτ αποκρούστηκε δύο φορές από την άμυνα της Λαμίας, αλλά με το τελευταίο σουτ το σκορ έγινε 4-0 για τους “πράσινους”. Στο 58’ ο Τσιλούλης βρέθηκε σε θέση βολής από πάσα του Σλίβκα, αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τον ορμητικό ρυθμό και στο τελευταίο γκολ, το 5-0, η πρωταγωνιστική μορφή ήταν ο Ιωαννίδης στο 60’. Αντλώντας ενέργεια από πάσα του Μπακασέτα, τελείωσε στα δίχτυα απέναντι στον Τζανετόπουλο. Στο 83’ ο Λοντίγκιν απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Τσιλούλη, ενώ στο 85’ ο Μαντσίνι έχασε μια ευκαιρία από κοντά. Έτσι τελείωσε το ματς με το σκορ 5-0.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: 41’ Τζανδάρης – 25’ Βέρμπιτς, 75’ Γεντβάι

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος (62’ Στάνκο), Τζανετόπουλος, Αμαράλ (46’ Σίντκλεϊ), Τζανδάρης (62’ Κοντονίκος), Νούνιες, Σλίβκα, Τσιλούλης, Λέικ (46’ Ρουμπέν Μαρτίνεθ), Μάλτσι (77’ Τσούκαλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Ακαϊντίν (63’ Βιλένα), Γεντβάι, Χουάνκαρ (63’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Λημνιός, Μπακασέτας (63’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (21’ λ.τρ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (71’ Σπόραρ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ