Κάρτα Αγρότη 2024 – Ενεργοποίηση: Διάρκεια μέχρι τον Σεπτέμβριο

Κάρτα Αγρότη 2024 – Ενεργοποίηση: Διάρκεια μέχρι τον Σεπτέμβριο

Η Κάρτα Αγρότη 2024 ενεργοποιείται σήμερα από το Υπουργείο, με στόχο τη διευκόλυνση των αγροτικών εξόδων.

Η ισχύς της Κάρτας του Αγρότη ξεκινά σήμερα, 24 Απριλίου, και θα διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο. Απευθύνεται σε γεωργούς και κτηνοτρόφους που λαμβάνουν αγροτικές επιδοτήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν την κάρτα μέσω αίτησης στη συνεργαζόμενη τους τράπεζα. Με την Κάρτα, οι δικαιούχοι μπορούν να αγοράσουν προϊόντα που καλύπτουν τις γεωργικές τους ανάγκες από σχετικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, με την Κάρτα του Αγρότη, οι παραγωγοί μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε πιστοποιημένους φορείς όπως το ΕΛΓΑ, το ΟΓΑ και το Δημόσιο. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζει τη σημασία της κάρτας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τις κρίσεις.

trakter 2

Αποζημιώσεις στην Πελοπόννησο λόγω του Ντάνιελ

Σήμερα καταβλήθηκαν αποζημιώσεις 38,5 εκατομμυρίων ευρώ σε παραγωγούς της Πελοποννήσου λόγω της κακοκαιρίας “Ντάνιελ”. Η απόφαση αυτή αφορά σε ζημίες στις αμπελοκαλλιέργειες και έχει επικυρωθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Ο κ. Αυγενάκης υπογραμμίζει ότι η εξόφληση των αποζημιώσεων έγινε νωρίτερα από το προγραμματισμένο και αναφέρει την προσπάθεια ανασυγκρότησης των επηρεαζόμενων περιοχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ