Ερντογάν: Απειλεί να στείλει τον Νετανιάχου στον Αλλάχ – Ισραήλ: Κατηγορεί την Τουρκία για υποστήριξη στη Χαμάς

Ερντογάν: Απειλεί να στείλει τον Νετανιάχου στον Αλλάχ – Ισραήλ: Κατηγορεί την Τουρκία για υποστήριξη στη Χαμάς

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το Ισραήλ με τις δηλώσεις που έκανε εναντίον του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς, εξέδωσε εντολή να καλέσει τον αντιπρόσωπο της Τουρκίας στο Ισραήλ για “σοβαρή επίπληξη”, μετά την υπόσχεση του Ερντογάν να “στείλει [τον Νετανιάχου] στον Αλλάχ”. 

Ο Κατς κατηγόρησε τον Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι “εσύ που υποστηρίζεις το κάψιμο μωρών, είσαι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για το Θεό. Δεν υπάρχει Θεός που θα σε ακούσει.” Αυτή η αντιπαράθεση προέκυψε μετά τις απειλές του Ερντογάν κατά του Νετανιάχου και την πλήρη υποστήριξή του στη Χαμάς, την οποία αποκάλεσε “μαχητές της ελευθερίας”.

Απειλές Ερντογάν κατά Νετανιάχου

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του, ο Ερντογάν υποσχέθηκε να “στείλει τον [Νετανιάχου] στον Αλλάχ για να τον φροντίσει και να τον βρίζει”. Ο Ερντογάν εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον του Νετανιάχου και του Ισραήλ, επικροτώντας τη Χαμάς και τη ρητορική της ελευθερίας. Επίσης, δήλωσε ότι “ο Νετανιάχου και η κυβέρνησή του γράφουν τα ονόματά τους δίπλα σε διάφορους δικτάτορες όπως ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι.” 

Παρά το γεγονός ότι η Χαμάς χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από πολλές χώρες, ο Ερντογάν υπερασπίζεται τη θέση του, αναφέροντας ότι πρόκειται για “μουτζαχεντίν” που υπερασπίζονται τα εδάφη τους. Οι αντιδράσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ φαίνεται να είναι σε αυξημένο επίπεδο μετά την επιδείνωση των εχθροπραξιών.

Πηγή: Πληροφορίες από Twitter, Milliyet, Hürriyet, Times of Israel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ