Μπάιντεν: Δεν θα υποκλίνομαι στον Πούτιν όπως έκανε ο Τραμπ, άφησε την Οικονομία στην άκρη

Μπάιντεν: Δεν θα υποκλίνομαι στον Πούτιν όπως έκανε ο Τραμπ, άφησε την Οικονομία στην άκρη

Οι δηλώσεις του στην ομιλία του για την κατάσταση της ένωσης – Καταγγέλλει τον τρόπο που ο Τραμπ υποτάχθηκε στον Πούτιν και αναφέρεται στην επίθεση στην ελευθερία και τη δημοκρατία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν εξαιρετικά επιθετικός απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον πως υποκάτω μαζεύτηκε στον Βλαντίμιρ Πούτιν και κρίνοντας πως η ελευθερία και η δημοκρατία υφίστανται επίθεση στη χώρα. Αναφέρει ότι από την εποχή του προέδρου Λίνκολν και του εμφυλίου πολέμου, δεν είχαμε δει παρόμοια επίθεση στην ελευθερία και τη δημοκρατία μας.

Ο Μπάιντεν υπερηφανεύεται για την οικονομική πολιτική του, δηλώνοντας πως όλος ο κόσμος ζηλεύει την οικονομία των ΗΠΑ. Αναφέρει ότι κληρονόμησε μια οικονομία έτοιμη να καταρρεύσει, αλλά πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει με τη δημιουργία 15 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας σε μόλις τρία χρόνια, θέτοντας ρεκόρ στην απασχόληση και τη μείωση της ανεργίας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 50 ετών.

Για τη Γάζα

Ο Μπάιντεν επιμένει στην άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και προτρέπει το Ισραήλ να επιτρέψει την ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό πληθυσμό. Καλεί επίσης για την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα. Επισημαίνει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να αντιμετωπίζεται σοβαρά και όχι ως διαπραγματευτικό μέσο.

Για το μεταναστευτικό

Ανακοινώνει ότι δεν θα δαιμονοποιήσει τους μετανάστες, σε αντίθεση με τον Τραμπ, και προτρέπει τον αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει νόμο για αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα. Είναι επίσης αποφασισμένος να λύσει το ζήτημα της μετανάστευσης, με διακριτικό τρόπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ