Ανθρωπιστική βοήθεια σκοτώνει 5 στη Γάζα: Αλεξίπτωτο πακέτο πέφτει σαν ρουκέτα

Ανθρωπιστική βοήθεια σκοτώνει 5 στη Γάζα: Αλεξίπτωτο πακέτο πέφτει σαν ρουκέτα

Ένα περιστατικό τραγωδίας συνέβη στη Γάζα όταν ένα πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας έπεσε στην στέγη ενός σπιτιού κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό al-Shati, σκοτώνοντας 5 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 10. Η πτώση της παλέτας με τη βοήθεια προκλήθηκε από μη λειτουργικό αλεξίπτωτο, σύμφωνα με μάρτυρες. Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια ζωών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν νέοι, εφήβοι και παιδιά που περίμεναν να πάρουν προμήθειες.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο al-Shifa της πόλης της Γάζας για να λάβουν ιατρική περίθαλψη. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη και τον τρόπο που επλήγησαν οι πολίτες από την πτώση της βοήθειας. Οι ΗΠΑ και η Ιορδανία, ανάμεσα σε άλλες χώρες, πραγματοποιούν ρίψεις βοήθειας στη βόρεια Γάζα, ενώ οργανισμοί βοήθειας αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των συνθηκών στην περιοχή.

Η περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα όταν πυροβολήθηκαν κοντά σε αυτοκινητοπομπή βοήθειας από τον ισραηλινό στρατό. Ο ΟΗΕ έχει εκφράσει ανησυχία για τις επιπτώσεις των ρίψεων από αέρος και έχει καλέσει για αύξηση των χερσαίων δρομολογίων παράδοσης βοήθειας. Η κατάσταση συνεχίζεται να είναι εξαιρετικά δραματική στη Γάζα, με τον πληθυσμό να υφίσταται ακραίες συνθήκες έπειτα από μήνες πολέμου και ανθρωπιστικής κρίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ