Διαδικασία Ψήφου με Επιστολή: Οδηγίες για τους Ψηφοφόρους

Διαδικασία Ψήφου με Επιστολή: Οδηγίες για τους Ψηφοφόρους

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Νάσος Μπαλέρμπας, μίλησε για τη διαδικασία της ψήφου με επιστολή ενόψει των Ευρωεκλογών του 2024. Έχει εκκινήσει η αποστολή ειδικών φακέλων σε ψηφοφόρους που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την ψήφο με αλληλογραφία, με αρκετούς ήδη να λαμβάνουν ενημερωτικά μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλέρμπας, ο αριθμός των ψηφοφόρων που επιλέξαν την ψηφοφορία με επιστολή ανέρχεται σε 202.515, με περίπου 50.200 από αυτούς να είναι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Οι αναδόχοι είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν το εκλογικό υλικό στη διεύθυνση που καθορίζει ο κάθε ψηφοφόρος, με ειδικές ρυθμίσεις για περιοχές που δεν έχουν διευθύνσεις ενώ θα υπάρχουν μηνύματα και για τις καταληκτικές ημερομηνίες παράδοσης.

epistoliki psifos 1

Ειδικά Χαρακτηριστικά του Φακέλου Ψηφοφορίας

Η παράδοση του φακέλου ψηφοφορίας θα ολοκληρωθεί στην επόμενη εβδομάδα και περιλαμβάνει έναν φάκελο επιστροφής και έναν φάκελο ψηφοφορίας με μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να αναπαραχθούν, παρόμοια με χαρτονόμισμα.

Καταληκτικές Ημερομηνίες

Οι ψηφοφόροι πρέπει να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο, να το βάλουν στον φάκελο ψηφοφορίας και να το παραδώσουν μέχρι τις καθορισμένες ημερομηνίες για να διασφαλιστεί η χωρίς προβλήματη παράδοση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ