Ο Τσελίδης κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στα -90kg στο Γκραν Σλαμ της Τασκένδης

Ο Τσελίδης κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στα -90kg στο Γκραν Σλαμ της Τασκένδης

Ο Θεόδωρος Τσελίδης επιτυγχάνει τη σημαντικότερη επίδοση στην καριέρα του στο Γκραν Σλαμ, ανοίγοντας το δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, καθώς πλέον βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για πρόκριση. Με την καθοδήγηση του προπονητή Νίκου Ηλιάδη, κατέκτησε τον τίτλο στα -90kg στην Τασκένδη, αυξάνοντας τις πιθανότητές του για την επιτυχία.

Ο 27χρονος Τσελίδης, πριν το Γκραν Σλαμ της Τασκένδης βρισκόταν στην 24η θέση, αλλά με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ασφάλισε 1.000 βαθμούς και θα προηγηθεί στην κατάταξη που θα δημοσιευθεί σύντομα. Με νίκες επί αθλητών όπως ο Βραζιλιάνος Φερέιρα και ο Ρώσος Ιγκολνίκοφ, ο Τσελίδης αποδεικνύει την ανωτερότητά του και την προσήλωσή του στην επίτευξη των στόχων του.

Το χρυσό μετάλλιο του Τσελίδη είναι το 13ο για την Ελλάδα σε Γκραν Σλαμ, με άλλους αθλητές όπως η Ελισάβετ Τελτσίδου, ο Ηλίας Ηλιάδης και η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα να συμβάλλουν επίσης στην αθλητική ακτινοβολία της χώρας.

Σχεδιάζεται η συμμετοχή του Τσελίδη στο Γκραν Πρι της Αυστρίας και στο Γκραν Σλαμ της Τιφλίδας τον επόμενο μήνα, καθιστώντας τον ένα από τους πιο ενεργούς αθλητές στον χώρο του τζούντο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ