Τα επεισόδια οπαδών του ΠΑΟΚ σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό παραγράφηκαν λόγω πέρασης 8ετίας

Τα επεισόδια οπαδών του ΠΑΟΚ σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό παραγράφηκαν λόγω πέρασης 8ετίας

Η δικογραφία για τα επεισοδιακά γεγονότα στον αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδος τον Μάρτιο του 2016, παραγράφηκε λόγω πέρασης της 8ετίας και, συνεπώς, των αδικημάτων που διέπραξαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ο αγώνας είχε διακοπεί λόγω της εισβολής οπαδών στην Τούμπα, διαμαρτυρόμενων για μια μη καταλογισμένη ποινή πέναλτι προς όφελος της ομάδας τους.

Οι συνεχείς αναβολές στη δίκη και η καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης, όπου 23 άτομα είχαν καταδικαστεί αρχικά, φαίνεται πως ήταν οι κύριοι λόγοι για την παραγραφή της υπόθεσης, σύμφωνα με τους δικηγόρους. Η δίκη είχε πραγματοποιηθεί πρωτόδικα τον Δεκέμβριο του 2022, περίπου εξήμισι χρόνια μετά τα γεγονότα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τελικά 23 οπαδούς του ΠΑΟΚ, επιβάλλοντας ποινές 5 έως 16 μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή. Οι συνήγοροι εφεσιβλήτων εξήγησαν ότι η παραγραφή των πράξεων οδήγησε σε αίρεση των περιοριστικών όρων για τους οπαδούς.

Υπό αυτές τις συνθήκες, υπήρξε απόφαση για παύση της ποινικής δίωξης λόγω παρέλευσης της οκτάετιας, ενώ ταυτόχρονα άρθηκαν οι περιοριστικοί όροι για τους κατηγορούμενους. Με την παράκατω πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ