Οι ανακοινώσεις της ΕΠΟ σχετικά με την υποστήριξη των διαιτητών και την απαιτούμενη προστασία

Με ανακοίνωσή της, η ΕΠΟ ενημερώνει για τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση σήμερα, σε σχέση με τις απειλές κατά του Τάσου Παπαπέτρου και της οικογένειάς του, καθώς και την απόφαση των διαιτητών να αποχωρήσουν από τα καθήκοντά τους. Η ΕΠΟ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της στους διαιτητές και κατανόησε τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφαση να απέχουν από τη δράση.

Επίσης, η ΕΠΟ κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του θέματος και να εντοπίσει τους υπεύθυνους για τις απειλές. Ταυτόχρονα, ζήτησε από την Λίγκα να εξασφαλίσει την ασφάλεια των διαιτητών.

Παραθέτουμε εδώ την πλήρη ανακοίνωση:

“Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου, με μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ, καθώς και εκπροσώπους των διεθνών διαιτητών και βοηθών, οι οποίοι συμμετείχαν μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης λόγω της απουσίας των περισσότερων εκτός Αθηνών. Στην συνάντηση παρέστη επίσης ο αναπληρωτής πρόεδρος, κ. Παναγιώτης Δημητρίου.

Αφού συζητήθηκαν τα παραπάνω, η ΕΠΟ εκφράζει την απόλυτη υποστήριξή της προς τους διαιτητές σχετικά με την απόφασή τους για αποχή και κατανόηση για τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Επιπλέον, η ΕΠΟ καλεί την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να αποκαλύψουν τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τις απειλές κατά των διαιτητών.

Επίσης, η ΕΠΟ ζητά από τη Super League 1 να εξασφαλίσει την ασφάλεια των Έλληνων διαιτητών, όπως έχει πράξει και με τους ξένους. Τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία των διαιτητών θα ανακοινωθούν μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία των διαιτητών που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8/12 στις 12:00″.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ