Ο Συγκινημένος Μελισσανίδης Μιλά για το Μουσείο: Ελπίζει σε Νέες Γενιές ΑΕΚτζήδων, Φέρνονται τα Αγάλματα Νεστορίδη-Παπαϊωάννου

Ο Συγκινημένος Μελισσανίδης Μιλά για το Μουσείο: Ελπίζει σε Νέες Γενιές ΑΕΚτζήδων, Φέρνονται τα Αγάλματα Νεστορίδη-Παπαϊωάννου

O Δημήτρης Μελισσανίδης εξέφρασε τη χαρά, την έμπνευση και την υπερηφάνεια που αισθάνεται για το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του. Εξέφρασε την ευχή να εμπνεύσει τις νέες γενιές ΑΕΚτζήδων.

Ακολουθεί αναλυτικά τι ανέφερε αισθανόμενος συγκινημένος

«Καλωσορίζω με μεγάλη χαρά την έναρξη του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ. Είναι μια σημαντική στιγμή για εμάς, καθώς συμπίπτει με τα 100 χρόνια της διαδρομής της ομάδας μας. Ξεκινάμε ένα ταξίδι στο χρόνο, ανακαλύπτοντας τα ορόσημα και τους θριάμβους που διαμόρφωσαν την πορεία της ΑΕΚ. Η πίστη και ο αγώνας είναι οι αξίες μας και η ΑΕΚ είναι η ζωή και η ιστορία μας.

Το φως που ανάβανε οι πρόσφυγες θα φωτίζει πάντα τα έργα μας, όπως το γήπεδο, το Μουσείο Ελληνισμού και το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ. Εκεί αποθηκεύουμε τη ζωντανή ιστορία της ΑΕΚ. Κάθε έκθεμα, κάθε κειμήλιο, αντικατοπτρίζει την ταυτότητα και τις αρχές της ομάδας μας. Μέσω του Μουσείου θα διατηρηθεί και θα προβληθεί η πολύτιμη κληρονομιά μας, ελπίζοντας στη γέννηση νέων γενεών ΑΕΚτζήδων. Ελπίζουμε ότι το Μουσείο αυτό θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης, εκπαίδευσης και υπερηφάνειας.

Επισημαίνω τη σημαντική συνεισφορά του Γεράσιμου Γασπαρινάτου στη δημιουργία του Μουσείου. Χωρίς την προσφορά του, το έργο αυτό δε θα ήταν δυνατό. Επίσης, ευχαριστώ θερμά την ομάδα του Ηλία Παπαγεωργίου για τη συνεργασία. Με όραμα, αγάπη και αποφασιστικότητα ολοκληρώσαμε τις υποσχέσεις μας, φέρνοντας τα δύο λαμπρά Μουσεία.

Τα αγάλματα των Κώστα Νεστορίδη και Μίμη Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην περιοχή της Πύλης των Επισήμων στο κέντρο. Με την τοποθέτησή τους, ολοκληρώνεται ο κύκλος του κέντρου, συνδυάζοντας αθλητισμό, μνήμη και πολιτισμό. Σας προσκαλώ να περπατήσουμε μαζί στους δρόμους της ΑΕΚ, τιμώντας την επική κληρονομιά της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ