Μεντιλίμπαρ: «Στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου, δεν αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο εξωτερικό»

Μεντιλίμπαρ: «Στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου, δεν αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο εξωτερικό»

Στη συνέντευξή του στο ισπανικό μέσο “Eitb media”, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μοιράστηκε την ευκολία με την οποία προσαρμόστηκε στην Ελλάδα, εκφράζοντας το νιώθει σαν στο σπίτι του. Επιπλέον, τόνισε ότι η στόχος της ομάδας είναι να επιστρέψει στην κορυφή της Stoiximan Super League στη νέα σεζόν!

Ας δούμε αναλυτικά τι ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού:Για την εμπειρία του στην Ελλάδα: «Απολαμβάνω την περιπέτεια στην Ελλάδα, ένα νέο πεδίο δράσης, μια νέα κουλτούρα και φυσικά την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου για την ομάδα μας. Αρχικά, είχα ανησυχίες καθώς ήταν η πρώτη μου φορά μακριά από την Ισπανία και δεν γνώριζα τι να περιμένω. Ωστόσο, όλα πήγαν εξαιρετικά. Από την αρχή, τα αποτελέσματα μας υποστήριξαν και ο κόσμος κατάλαβε τι ακριβώς επιδιώκαμε. Επιπλέον, έχουμε την τύχη να έχουμε πολλούς ισπανόφωνους εδώ. Πάνω από τα τρία τέταρτα των ποδοσφαιριστών μιλούν ισπανικά, οπότε μας βοήθησε αυτό πάρα πολύ».

Για την σημασία της γλώσσας στα αποδυτήρια: «Η γλώσσα είναι σημαντική επειδή τελικά πρέπει να είμαστε σε θέση να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον όταν επικοινωνούμε, αλλά οι χειρονομίες έχουν επίσης την δική τους σημασία. Υπάρχουν φορές που με μια χειρονομία ή με μια έκφραση, καταλαβαίνεις καλύτερα απ’ ό,τι με λόγια. Αυτή είναι η δική μου αντίληψη και πιστεύω ότι έχω συναντήσει έξυπνους ανθρώπους στον Ολυμπιακό».

Για τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας: «Δεν νιώθω ότι έχω βρεθεί σε μια ξένη χώρα ή κάπου αλλού. Η ατμόσφαιρα, λοιπόν, είναι σαν να είμαι στο σπίτι μου, αυτό έχω υπόψη μου».

Για τους στόχους της επερχόμενης σεζόν: «Ο στόχος σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ξεκινάμε από το μηδέν φέτος. Τις τελευταίες μέρες, έχουμε κάνει ανανεώσεις με ποδοσφαιριστές που θέλουμε να παραμείνουν στην ομάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ