Μεντιλίμπαρ: «Ένιωσα αμήχανα όταν ο κόσμος φώναξε το όνομά μου, δεν το έχω ξαναζήσει»

Μεντιλίμπαρ: «Ένιωσα αμήχανα όταν ο κόσμος φώναξε το όνομά μου, δεν το έχω ξαναζήσει»

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-1 και παραμένει δυνατός στη μάχη για το τίτλο, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να εκφράζει χαρά για το γεγονός ότι η ομάδα του συνεχίζει να ανταγωνίζεται για δύο τρόπαια.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα, ο προπονητής από την Χώρα των Βάσκων εξέφρασε το αίσθημα της αμηχανίας που τον επικράτησε όταν ο κόσμος τον αποθέωσε, αφού δεν είχε ζήσει κάτι παρόμοιο στην καριέρα του. Αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές που έκανε στη σύνθεση της ομάδας, αλλάζοντας 8 από τους 11 βασικούς.

Σχετικά με τις αλλαγές στον βασικό σχηματισμό, ανέφερε: «Μετά το απαιτητικό παιχνίδι στην Τουρκία, αυτή ήταν η βέλτιστη επιλογή για τη σημερινή αναμέτρηση. Ήταν απαραίτητο να τοποθετήσουμε τους ποδοσφαιριστές που θα είχαν την καλύτερη απόδοση σήμερα. Προηγηθήκαμε με δύο γκολ. Στη συνέχεια υπέστημε πιέσεις αλλά δείξαμε ότι με τις αλλαγές ήμασταν σε θέση να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του και το τι μπορεί να επιτύχει στο μέλλον με βάση την εμπειρία του στην Ευρώπη, εκφράζει: «Νομίζω ότι μετά από δύο μήνες εδώ, έχω αρχίσει να γνωρίζω τους παίκτες μου. Όταν παίρνω τις αποφάσεις μου, το κάνω με προοπτική και πίστη ότι όλα θα πάνε καλά. Ολοι απόδωσαν εξαιρετικά. Όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά, είμαι ανοικτός σε αντιδράσεις. Ένα παράδειγμα είναι όταν στη Σεβίλλη κατέκτησα ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο σε μόλις τρεις μήνες, αλλά στη συνέχεια απολύθηκα».

Σχετικά με τον Βαλβέρδε και τα επιτεύγματά του στην Ευρώπη, δήλωσε: «Έχω υπογράψει συμβόλαιο για ένα χρόνο. Επιθυμώ να ολοκληρώσω αυτήν τη συμβολή. Διεκδικούμε δύο τίτλους και θα εργαστώ μέχρι την τελευταία μέρα για αυτό. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, να το πετύχουμε».

Σχετικά με το γεγονός ότι ο κόσμος φώναξε το όνομά του, επισήμανε: «Ένιωσα αμήχανα γιατί απαντώντας σε αυτήν την ανάκριση, συνηθίζω να λαμβάνω υποδοχή σε όλες τις ομάδες. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Δεν μου αρέσει να προκαλώ τόσο έντονη αποθέωση, γι’ αυτό διέκοψα τη βόλτα μου στη μέση».

Όσον αφορά τον βασικό σχηματισμό κόντρα στον ΠΑΟΚ και εάν θα δούμε παρόμοιες επιλογές εν όψει του παιχνιδιού με την Άστον Βίλα, δήλωσε: «Δεν έχουμε σκεφτεί τόσο μακριά ακόμα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχουμε μια ομάδα στην οποία μπορούμε να βασιστούμε σε όλους, δεδομένου ότι έχουμε αγώνα μετά από τρεις ημέρες. Είναι θετικό το γεγονός ότι διαθέτουμε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ