Η εντυπωσιακή κατασκευή στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ

Η εντυπωσιακή κατασκευή στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ

Το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή κατασκευή, η οποία παρουσιάστηκε κατά τα εγκαίνια που έλαβαν χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το κατέγραψε την εντυπωσιακή κατασκευή.

Δείτε τα βίντεο:

Συγκινημένος Μελισσανίδης: «Να γίνουν νέες γενιές ΑΕΚτζήδων, θα δημιουργήσουμε αγάλματα για Νεστορίδη-Παπαϊωάννου»

«Καλωσορίζω με χαρά στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ. Είναι μια σημαντική στιγμή για όλους μας, καθώς συμπίπτει με τα 100 χρόνια επιτυχημένης πορείας του συλλόγου μας. Ξεκινάμε ένα ταξίδι στον χρόνο, ανακαλύπτοντας τα ορόσημα και τις νίκες που καθόρισαν την εξαιρετική πορεία της ομάδας μας. Μέσα σε αυτά τα 100 χρόνια, η πίστη και ο αγώνας είναι οι αξίες μας. Όλοι αγαπούν τις ομάδες τους, αλλά εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τη δική μας.

Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας. Θα ήταν άδικο να μην τονίσουμε ότι το φως που άναψαν οι πρόσφυγες θα λάμπει πάντα σε αυτά τα τρία σημεία. Στο γήπεδο, στο Μουσείο Ελληνισμού και στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ, όπου φυλάμε ζωντανές αναμνήσεις της ΑΕΚ.

Το κάθε αντικείμενο στο Μουσείο, κάθε ιστορικό έγγραφο, κάθε μορφή της ΑΕΚ προσφέρει μια μοναδική ζωντανή εμπειρία. Ενσωματώνει την ταυτότητα, τις ιδέες και τις αρχές που καθοδήγησαν την ΑΕΚ σε μια αιώνια πορεία, κρατώντας τη σταθερή ανά δεκαετίες. Σήμερα δεν γιορτάζουμε μόνο το παρελθόν μας, αλλά αγκαλιάζουμε και το μέλλον μας. Μέσω του Μουσείου διατηρούμε και αναδεικνύουμε την πολύτιμη κληρονομιά μας, δίνοντας τη θέση σε νέες γενιές ΑΕΚτζήδων. Ελπίζουμε το Μουσείο της ΑΕΚ να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, εκπαίδευσης και υπερηφάνειας.

Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Γεράσιμο Γασπαρινάτο για τη σπουδαία συνεισφορά του στο έργο του μουσείου μας. Χωρίς αυτόν τον φύλακα της ιστορίας της ΑΕΚ, ίσως δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία. Ο Γεράσιμος θα παραμείνει εδώ για να υποστηρίζει την προσπάθειά μας. Θα είναι ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην ομάδα του Ηλία Παπαγεωργίου. Ως διοίκηση κρατήσαμε τις υποσχέσεις μας. Έχουμε το γήπεδο, ένα δεύτερο γήπεδο για τους νέους μας και δύο φωτεινά Μουσεία. Δύο λαμπρά κέντρα πολιτισμού και αθλητισμού. Όλα υλοποιήθηκαν με όραμα, αγάπη, αποφασιστικότητα και κυρίως μεράκι.

Έρχονται και τα δύο μεταλλικά αγάλματα, του Κώστα Νεστορίδη και του Μίμη Παπαϊωάννου, τα οποία θα τοποθετηθούν απέναντι της Πύλης των επισήμων, αριστερά και δεξιά της λίμνης με τους καταρράκτες. Έτσι, ολοκληρώνεται ο κύκλος του κέντρου μας, αθλητισμού, μνήμης και πολιτισμού “Αγια-Σοφιά”. Σας ευχαριστώ θερμά και σας καλώ να περιηγηθούμε στις ιστορικές διαδρομές της ΑΕΚ, τιμώντας την εντυπωσιακή κληρονομιά της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ