Επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη προς την ΕΠΟ: «Ζητάτε άμεση αλλαγή διαιτητή για το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός και ξένο στην Τούμπα»!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξοργίζεται με την ΕΠΟ/ΚΕΔ για τους ορισμούς του Στιβ Μπένετ στα δύο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League!

Ο πρόεδρος της Λίγκας αποκαλεί τους ορισμούς «προκλητικούς», κυρίως αναφερόμενος στον Πορτογάλο διαιτητή Αρτούρ Σοάρες και τους βοηθούς του: «Μετά από επανειλημμένες συζητήσεις και αλληλογραφία για το εάν κινδυνεύει κάποιος διαιτητής στην Ελλάδα και τις διαβεβαιώσεις μας για την ασφάλειά τους, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ ορίζουν στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς, το ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, έναν διαιτητή που σε έναν αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-ΑΡΗΣ (4/3/2020) έχει υποστεί βία στα αποδυτήρια από ορισμένα άτομα και έχει περιγράψει στο φύλλο αγώνα ότι ο ιδιοκτήτης της γηπεδούχου ομάδας έκραζε τον βοηθό διαιτητή με ακραία ένταση».

Από όλους τους διαιτητές του κόσμου επιλέγετε αυτόν τον διαιτητή; Με ποια διάθεση θα διαιτητεύσει; Πώς θα αντιμετωπίσει τον κόσμο των ομάδων; Είναι αυτός ο δρόμος για την καταπολέμηση της βίας στο ποδόσφαιρο;

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζει να παραθέτει παραδείγματα από τους ορισμούς της ΚΕΔ που θεωρεί αμφισβητήσιμους. Αναφέρεται επίσης στον ορισμό του Διαμαντόπουλου για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη, λέγοντας: «Όλον τον καιρό λέγατε ότι θα ορίσετε ξένους διαιτητές για το ΠΑΟΚ-Άρης, και τελικά ορίζετε Έλληνα διαιτητή; Και μάλιστα έναν που ζήτησε μία από τις δύο ομάδες να μην τον σφυρίξει στο πρόσφατο παρελθόν; Πώς γίνεται ο ορισμός του Παπαπέτρου να έχει γραφτεί σε blogs και ιστοσελίδες πριν ανακοινωθούν οι ορισμοί; Είναι αυτά προετοιμασμένοι και επινοημένοι ορισμοί; Σημαίνει αυτό ότι οι ΕΠΟ/ΚΕΔ έχουν παθογένεια και κακή αντίληψη για τη διαιτησία;»

Στο τέλος, ο Μαρινάκης ζητάει την άμεση αλλαγή του Διαμαντόπουλου με έναν ξένο διαιτητή. Επίσης, ζητάει την αντικατάσταση του Παπαπέτρου με έναν ξένο ρέφερι και έναν ξένο 4ο διαιτητή για το ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ